MSI kondigt zevende generatie Intel Core i7 notebooks en systemen aan

Pc-gaming vraagt steeds meer van hardware. Niet alleen is 4K-ondersteuning steeds normaler, ook virtual reality wordt voor meer en meer partijen een speerpunt. Tijdens CES heeft de Taiwanese hardware-fabrikant MSI aangekondigd hun komende laptops kracht te geven met de zevende generatie Intel Core i7 processoren. De zogenaamde KabyLake processoren vervangen de Skylake-generatie.

Volgens MSI zal de KabyLake processor zorgen voor een 8% verhoging in kloksnelheid, wat moet zorgen voor betere gameprestaties, snellere 4K-rendering en mooiere VR ervaringen. Dit is een minder grote stap dan werd gemaakt dan die tussen de vijfde en zesde generatie Intel-cores, maar desalniettemin blijft het een voorwaartse beweging.


Ook op het gebied van audio wil MSI blijven vernieuwen, met name door de introductie van Nahimic VR. MSI werkt al vaker samen met Nahimic audio-drivers, maar deze verbeterde variant moet als 7.1-audiokaart nauwkeuriger werken in VR-toepassingen.

Ook de systemen zullen worden uitgerust met de KabyLake processoren. Denk daarbij aan nieuwe volledige systemen genaamd Aegis, de kleinere Nightblades en de Trident, de pc gebouwd in de vorm van een console.

Hoewel wij nog niet aan de slag zijn geweest met de Kabylake processoren, kun je aanstaande dinsdag een GN Gear verwachten met de MSI Trident. Later gaan we natuurlijk aan de slag met de nieuwe lijn.

  1.   
    Mattiees's avatar

    voor de rijke gamers onder ons die nog wat centjes hebben liggen 🙄