Overwatch-comic verboden in Rusland wegens homo-propoganda

Het was een zwarte dag voor iedere mannelijke Overwatch-speler met gierende hormonen: Tracer valt op vrouwen. In de nieuwe comic Reflections blijkt dat Overwatch’ bekendste karakter een stabiele relatie heeft met haar vrouwelijke partner Emily.

Het nieuws viel niet goed in Rusland. In het land van de wodka en dopingschandalen houden ze namelijk niet zo van ‘niet-traditionele relaties’, zoals ze dat zelf noemen. Onder de wet tegen homo-propaganda is de comic daarom ook zwaar gecensureerd op de Russische versie van Overwatch’ website verschenen. Sterker nog, alleen de voorpagina is beschikbaar.

In het blokje tekst valt het volgende te lezen: ‘Volgens Russische wetgeving kunnen we deze comic niet delen met onze spelers op het grondgebied van de Russische Federatie.’ Een sterk staaltje censuur.

Rusland kwam eerder al in opspraak toen het FIFA’s ode aan LGHBT-spelers en -fans verbood. In FIFA Ultimate Team kreeg iedere speler een regenboogshirt, maar daar waren ze in het Russische Parlement niet blij mee.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Dat dit nogsteeds een probleem is voor veel mensen blijft een van de triestere dingen van deze tijd.. Overigens op het gebied van gierende hormonen, dat ze een vrouwelijke partner heeft betekent niet dat ze geen bisexueel is dus dat hoeft geen probleem te zijn. Totdat Blizzard daar specifiek tegenin zou gaan that is 😛

 2.   
  Pim Huberts's avatar

  (null)

 3.   
  Amaraldane's avatar

  Russen hebben beren als huisdieren, drinken tonnen vodka, kunnen uren hurken met hun hielen op de grond, maar twee kussende vrouwen kunnen ze niet aan.

 4.   
  Mattiees's avatar

  wat een vrijheden kent dat land toch!

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Amaraldane schreef, "Russen hebben beren als huisdieren, drinken tonnen vodka, kunnen uren hurken met hun hielen op de grond, maar twee kussende vrouwen kunnen ze niet aan.
  "

  😛 😆 😛
  Ooooooo, jij verdient zo een dikke 1+ upvote als het hier kon op GN! xD

  Maar wat een bs, alsof mensen meteen homo of lesbisch worden na het zien van content.
  Of je bent het of je bent het niet.