Collector’s Edition Final Fantasy 15 kost 435.000 euro

De meeste Collector’s Editions moeten het stellen met een hoopje in-game content en als je geluk hebt, krijg je er nog een beeldje bij ook. Square Enix doet daar met de ultieme Collector’s Edition van Final Fantasy 15 echter een heleboel schepjes bovenop.

De 435.000 euro kostende Collector’s Edition bevat de Audi R8 Star waar Lucis in de game mee rijdt. De auto heeft een “Ultrossic Black” kleurtje, speciale gravures en wielen met Lucis’ emblemen. Bovendien bevat dit bakbeest een 5,2 liter V10-motor, waardoor je topsnelheden van wel 330 kilometer per uur kunt bereiken.

Van de auto is slechts één exemplaar gemaakt, maar voor die exclusiviteit betaal je ook. Een normale Audi R8 kost namelijk “slechts” 140.000 euro. De wagen gaat dus bijna drie keer over de kop.

Als je interesse hebt in de auto, kun je je vanaf 21 november inschrijven via een speciale website. Uit alle inzendingen wordt vervolgens één “gelukkige winnaar” getrokken, die het voorrecht krijgt om 450.000 euro op te hoesten.

Dit is overigens niet de eerste keer dat een uitgever een auto bij zijn game levert. Zo introduceerde Codemasters in 2013 al een Collector’s Edition van GRID 2, die geleverd werd met de Bac Mono. Deze editie was met een prijskaartje van 150.000 euro echter aanzienlijk goedkoper.

Onderstaande video introduceert de Audi R8 Star. Meer informatie vind je op de officiële website.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Als je had geld had dan was dit wel iets wat je moet hebben. Ergens vind ik dit ook weer erg tof dat ze het doen. Het publiek hiervoor is heel erg klein maar iedereen die fan ( en daar buiten ) van de game is kan dit denk ik zeker waarderen.

 2.   
  Beukaapje's avatar

  Eerste reactie: Welke prutser heeft er een mega typo gemaakt.
  Tweede reactie: Schat hoeveel spaarcenten hebben wij nog over….

  Echter vraag ik me af, zou je dit niet moeten marketen als zijnde “Koop de auto uit FF15 en krijg de game erbij” i.p.v. “Koop FF15 en krijg de auto erbij”.

 3.   
  Batman360x's avatar

  Gaat het dan zo slecht bij de uitgever … dat ze nu ook al de auto verkopen van één van hun managers 😆

 4.   
  Dr_Oetlul's avatar

  Krijg je de game er wel bij 😉

 5.   
  Papachico's avatar

  Dat is een vet mooie wagen!

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Dr_Oetlul schreef, "Krijg je de game er wel bij ;)"

  Plus dat de auto (net als in de game) het luchtruim kan betreden, anders is het een no buy!!

 7.   
  Leukste's avatar

  Mooie wagen. Helaas net boven het budget dat ik ervoor wil uitgeven. 😉

 8.   
  WoKingNL's avatar

  Mooi ding, ik kan een beetje extravagante motieven op de auto wel waarderen.

 9.   
  Prolaxx's avatar

  Wauw