EA blokkeert per ongeluk Origin voor een heel land

Soms wordt een kleine groep gamers geteisterd door een netwerkprobleem, soms is het wereldwijd. Maar als land geblokkeerd worden op Origin door Electronic Arts? Het kan een stukje censuur zijn of gewoon een foutje.

Dit laatste is het geval, want alle pc-gamers in Myanmar zijn geblokkeerd op de service van EA. Niemand die dus bijvoorbeeld Battlefield 1 of Titanfall 2 kan spelen, of eigenlijk de gehele catalogus van het bedrijf.

We are working to restore access to Origin for our players in Myanmar. We apologize for any inconvenience this may have caused, and we’ll share updates on timing as soon as possible.
Een woordvoerder van EA verontschuldigt zich namens de ontwikkelaar/uitgever en ze zijn hard aan het werk om Origin weer vrij te geven voor alle pc-gamers in Myanmar. In september al kregen meerdere mensen de melding ‘Access Denied’, maar dit heeft zich dus verspreid. EA heeft nog geen verklaring gegeven waarom dit probleem zich voordoet.

  1.   
    Neolite's avatar

    Dit blijft het aller aller grootste nadeel van de always-online DRM. Je bent afhankelijk van de grillen en wensen van de service aanbieder rondom de game. Zonder Origin, Uplay of Steam kun je gewoon een hele boel games niet spelen of in ieder geval niet volledig spelen.

  2.   
    Throbert's avatar

    Spelersaantal Myanmar: 2

  3.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Sinds wanneer hebben ze daar internet?

  4.   
    Leukste's avatar

    Foutje, moet kunnen baas. 🙄

  5.   
    M_TheEvilBanaan's avatar

    Vind het heel knap dat je perongelijk een heel land eruit haalt. Misklik?