Battlefield 1 heeft hogere resolutie op PS4, maar hogere framerate op Xbox One

Battlefield 1 is een prachtige game op zowel de PlayStation 4 als Xbox One. Toch ontdekte Digital Foundry op grafisch gebied enkele verschillen tussen beide versies.

In een uitgebreid rapport behandelt Digital Foundry alle technische details, maar de conclusie laat zich in één zin samenvatten: beide versies ogen grotendeels identiek, al zijn er wel kleine verschillen. Het interessantste verschil is dat de resolutie op de PlayStation 4 hoger is, terwijl de Xbox One-versie een betere framerate heeft.

Beide versies hebben een dynamische resolutie, wat betekent dat de resolutie zich aanpast aan de benodigde processorkracht. Deze feature lijkt op de Xbox One iets agressiever afgesteld te zijn dan op de PlayStation 4. Het gevolg: de PS4-versie draait grotendeels op 1000p en daalt soms tot 900p, terwijl de Xbox One-versie stabiliseert op 900p en kan inzakken tot 720p.

Het voordeel hiervan is dat er op de Xbox One-versie meer processorkracht vrijkomt voor de framerate. De PlayStation 4-editie schommelt tussen de 40 en 45 fps (met regelmatige drops naar 30 fps), terwijl de Xbox One meestal tussen de 50 en 60 fps zit.

Het volledige rapport is te vinden op Eurogamer. Onderstaande video vergelijkt de graphics van alle drie de platformen.

  1.   
    Jerry97's avatar

    Nu kan je goed zien dat de huidige consoles nu al niet meer krachtig genoeg zijn. Als de resolutie terug moet naar bij voorbeeld 900p of 720p en nog is er geen stabiele 60 fps dan is dat eigenlijk gwn schandalig.

  2.   
    Downzilla's avatar

    40-45 voor een fps? jesuz wat slecht

  3.   
    Petor's avatar

    ”Jerry97″ schreef, "Nu kan je goed zien dat de huidige consoles nu al niet meer krachtig genoeg zijn. Als de resolutie terug moet naar bij voorbeeld 900p of 720p en nog is er geen stabiele 60 fps dan is dat eigenlijk gwn schandalig."

    Dan is het goed dat er een Pro komt denk ik

  4.   
    Jerry97's avatar

    Helemaal mee eens Peter.

  5.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Als ik zou moeten kiezen tussen beide dan is de framerate toch de winnaar, en pretty much een must in elke (game) shooter.

    De game kan dan NOG zo mooi zijn, maar als de game slecht presteert door deze technische gameplay feature ben je nog verder af van huis! 😉

  6.   
    Throbert's avatar

    60 fps op een console? Xbox masterrace?

  7.   
    PaNNa's avatar

    DutchGamer-W-“]Als ik zou moeten kiezen tussen beide dan is de framerate toch de winnaar, en pretty much een must in elke (game) shooter.
    De game kan dan NOG zo mooi zijn, maar als de game slecht presteert door deze technische gameplay feature ben je nog verder af van huis! 😉 [/quote]

    Dit is één van de redenen waarom ik mijn favo Shooters het liefst op PC speel, ook al zijn ze niet altijd even goed geoptimaliseerd. Maar als m’n FPS lekker hoog draait op mid/high/ultra settings ben ik al een tevreden man, ik heb liefst dat mijn game soepel draait en lekker vloeiend speelt i.p.v hoge resolutie met onstabiele FPS. Ook heeft dat zeker een invloed op mijn speelstijl en prestaties.

    Even off topic als voorbeeldje: Ik heb Black Ops 3 veel op PS4 gespeeld bij een vriend en ik speel de PC versie voornamelijk (veel) thuis. Toch is voor mij de ervaring anders, zo merk ik op de PS4 soms fps drops bij granaat explosies en het scopen met snipers en ik presteer altijd slecht op de PS4 versie. Als ik dan op de PC speel merk ik dat deze versie soms onstabiel is en crasht het spel soms. Maar de gameplay voelt heerlijk en soepel vergeleken met de console versie. Ik draai hem dan ook makkelijk op 100 tot 120 fps op High settings. Ook de combat movement voelt anders aan omdat ik op 110 FOV speel en als ik het goed begrepen ligt dit bij de console versie een stuk lager waar ik maar niet kan aan wennen omdat je als een slak vooruitgaat. Zo voelt dit helemaal niet soepel en vloeiend gepaard met de FPS drops.

    [quote=”Throbert schreef, "60 fps op een console? Xbox masterrace?"

    PC Master RACE! 😀

  8.   
    nielsiebro's avatar

    Moet ik nu een Pro kopen of een Slim?

  9.   
    3333/3333's avatar

    nielsiebro schreef, "Moet ik nu een Pro kopen of een Slim?
    "

    Een PC.

  10.   
    MaTriXX's avatar

    nielsiebro schreef, "Moet ik nu een Pro kopen of een Slim?
    "

    Een jaar wachten en de Scorpio kopen.

    Slim en Pro leuk maar voornamelijk alleen als je een GOEDE (dus niet z`n cheapscake) 4K TV in huis hebt staan, heb zelf de Slim gehaald vanwege HDR en het is een mooie toevoeging en op me Oled 4K zie je het toch echt, de pro wacht ik mee gezien m`n main console de X1 is.

    Volgend jaar haal ik de Scorpio er wel bij en dat zal ongetwijfeld veel moois gaan brengen.

    Wat GFX nu betreft ben ik nog steeds tevreden gezien het voornamelijk om de gameplay en de lol die ik aan een game heb.

  11.   
    Dr_Oetlul's avatar

    PC Master Race?

  12.   
    Tom's avatar

    Ben toch ook wel benieuwd wat de Scorpio dan ongeveer voor een Xbox gaat worden. Zou me niet eens verbazen als het een soort pre-build barebone systeem is, waar ook Windows 10 op kan draaien. Breekt natuurlijk een beetje de regels van een console, maar zou zo maar een wilde gedachte uit Microsofts visie kunnen zijn.

  13.   
    Neolite's avatar

    Verwacht met de Scorpio een zeer krachtige console die het concept van console zo ruim mogelijk gaat nemen. Ze willen echt de gamer die iets meer te besteden heeft overtuigen om voor de Scorpio te kiezen, dan zit je ook al snel in het vaarwater van de budgetgame pc’s.