Inschrijven voor ESL-toernooien kan nu direct vanaf PlayStation 4

De wereld van eSports wordt alsmaar groter, en dat geldt niet alleen voor pc-gamers. Ook op de consoles lijken elektronische sporten populariteit te vergaren, en dat deed toernooienorganisator ESL uitwijken naar Sony voor een interessante samenwerking. Met ingang van vandaag is het mogelijk om je vanaf PlayStation 4 in te schrijven voor wedstrijden, middels een uniek toernooientabblad op het PlayStation 4 Dashboard.


Deze nieuwe functie is echter nog niet helemaal ‘af’. Voor nu is het mogelijk om met slechts een aantal door de ESL opgenomen spellen aan de slag te gaan, maar later moeten meer PlayStation 4-games volgen. Voorlopig blijft het echter enkel mogelijk om je op te geven voor kleinere één-op-één toernooien, in respectievelijk Mortal Kombat X, WRC 5, Project Cars en NBA 2K17.

Marcel Menge, aansturend voorzitten van ESL Technology, verklaart in een eigen melding hoopvol te zijn over het partnership met Sony en de PlayStation 4:

Our goal is to create an environment for competitive gaming that allows players to focus on playing the games. With Sony we found a fantastic partner that shared our vision and who worked together with us to create the best experience for gamers around the world. We hope the community enjoys what we have come up with and are looking forward to all the feedback they will provide, as this is just the first step in our partnership with Sony.
Aldus Menge, die namens ESL een handige manier leverde voor Sony om nu weerwoord te hebben op Microsofts aangekondigde Xbox Live Arena-functies.

De pc is natuurlijk al langer vast terrein voor eSports, maar het is nu ook duidelijk: de consoles stappen er ook helemaal op in. Zelfs de gloednieuwe Nintendo Switch toonde in diens eerste onthullingstrailer al beelden van een waar Splatoon-toernooi, met duizenden wild enthousiaste toeschouwers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren