Mafia 3 keert zich tegen racisme door het te tonen

Mafia 3 speelt zich af in het jaar 1968 en toen was racisme veel meer ingeburgerd dan tegenwoordig. Ontwikkelaar Hangar 13 heeft ervoor gekozen om dit ook in zijn game op te nemen en legt in een disclaimer uit waarom.

Bij het opstarten van Mafia 3 krijg je een tekst te zien waarin Hangar 13 het racisme van de jaren 60 als omschrijft “weerzinwekkend”. De ontwikkelaar wil deze discriminatie echter wel tonen in Mafia 3, om de ervaring zo “authentiek” mogelijk te maken. De volledige disclaimer is hieronder te lezen.

Mafia 3 takes place in a fictionalised version of the American South in 1968.

We sought to create an authentic and immersive experience that captures this very turbulent time and place, including depictions of racism.

We find the racist beliefs, language, and behaviours of some characters in the game abhorrent, but believe it is vital to include these depictions in order to tell Lincoln Clay’s story.

Most importantly, we felt that to not include this very real and shameful part of our past would have been offensive to the millions who faced – and still face – bigotry, discrimination, prejudice, and racism in all its forms.


[SCREENSHOTS]

 1.   
  Tom's avatar

  Natuurlijk volstrekt bizar dat dit ‘moet’, maar ergens is het ook wel een nette vermelding. Hoop alleen niet dat de game het uit proporties trekt om er een vingerwijzend statement mee te maken.

 2.   
  Downzilla's avatar

  Hier kan Gamersnet wat van leren.

 3.   
  Pim Huberts's avatar

  Ik vind het goed want zo word laten zien dat ze wel degelijk iets af weten van de tijd waar in jet zich af speelt en zo lijkt het alleen maar meer op een super goede game

 4.   
  Thijs.'s avatar

  mooi enzo maar waar is mijn 140 fps

 5.   
  MaTriXX's avatar

  Zoals Tom al zegt het is bizar dat dit moet, maar ellende is dat als je het niet doet er wel een bepaalde doelgroep is die hier weer een reden toe ziet om te gaan lopen janken.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  MUH BIGOTRY

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Downzilla schreef, "Hier kan Gamersnet wat van leren."

  Mee eens, we moeten het allemaal maar normaal vinden als een kleurling een tijdelijke ban krijgt, in 2016 nota bene.

  #JeSuisBosnegert

 8.   
  Bosnegert's avatar

  Racisme is er nog steeds in deze tijd. Nu moeten ze niet doen alsof het nu niet ingeburgerd is. Mensen doen alsof ze het erg vinden maar dat is pure schijnheiligheid. Racisme raakt sommige mensen nog steeds.

 9.   
  Callandt's avatar

  Thijs. schreef, "mooi enzo maar waar is mijn 140 fps"

  Mentaliteit van een pc-gamer op serieuze topics … 😕

 10.   
  FireBallz's avatar

  Vind het goed dat ze het aankaarten. Ze moeten alleen wel oppassen want in Amerika ligt het woord racisme nogal gevoelig.

 11.   
  Mattiees's avatar

  ach, met die racistische opmerkingen van tom tijdens de stream zag mafia 3 zich waarschijnlijk gewoon genoodzaakt iets te doen aan racisme. 😛

 12.   
  nebilem's avatar

  Wij het westen hebben altijd zwarten, joden, moslims etc gediscrimineerd. we hebben landen als Indonesie volledig kapot gemaakt door ze structureel uit te buiten. engeland en frankrijk hebben dit in andere landen gedaan. het westen moet nog heel veel doen om de schade die ze veroorzaakt hebben te herstellen.

 13.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Ik vind dat het thema er soms wel te dik op ligt. Het is wel leuk dat het soms ter sprake komt in een gesprek of nieuwsbericht op de radio. Ook de white only plekken zijn tof. Wel gaaf dat ze dit thema in een game naar voren brengen, zo iets heeft nog nooit iemand gedaan.