Livestream van Metal Gear Survive ingepland voor Tokyo Game Show

Uiteraard is het Japanse Konami aanwezig op de Tokyo Game Show die nu in volle gang is. Ditmaal zal de uitgeverij haar nieuwste en omstreden telg in de Metal Gear-serie laten zien, Metal Gear Survive. De conferentie van Konami staat gepland op 17 september en begint om 9 uur ’s ochtends, Nederlandse tijd. Je kunt de livestream via Konami’s YouTube-kanaal bekijken.

Het is nog niet bekend of Konami nog meer in petto heeft, maar verwacht wordt dat er een ontwikkelingsteam aanwezig zal zijn die de game zal bespreken. Metal Gear Survive werd onlangs pas aangekondigd en is de eerste game in de reeks die niet gemaakt wordt met geestelijk vader Hideo Kojima aan het roer. Voor vele fans voelde dat als een verbastering van zijn voorgaande werk aan de franchise.

Het nieuwe Metal Gear Survive speelt zich af nadat Mother Base werd vernietigd na Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Spelers stappen hier in een online multiplayer-wereld, alwaar ze moeten overleven tegen hordes gemuteerde mensen en zombies. Hoewel dat niet bepaald klinkt als de gemiddelde Metal Gear-game, draait Survive nog wel op de bejubelde Fox Engine, die ook voor Ground Zeroes en The Phantom Pain werd gebruikt.

Metal Gear Survive moet ergens in 2017 uitkomen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Konami heeft reeds toegezegd dat de richtprijs moet lijken op die van Ground Zeroes, die destijds op de kop ging voor een euro of dertig.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren