Metal Gear Survive laat spelers betalen voor save slots

Tegenwoordig kijken we er niet meer van op als games speciale premium currency bevatten waar je voor echt geld skins, emotes of zelfs de beste wapens mee kunnen kopen. Metal Gear Survive heeft ook zo’n valuta die er op het eerste gezicht heel onschuldig uitziet.

Wanneer je de game opstart heb je namelijk maar één save slot beschikbaar, wil je dus helemaal opnieuw beginnen dan zul je het save slot moeten deleten. Wil je echter niet je save slot opgeven, dan zul je 1000 SV Coins; omgerekend zo’n 10 euro, moeten uitgeven om dit voor elkaar te krijgen.


Dit is echter geen nieuw concept, in verschillende MMO’s wordt al gebruik gemaakt van dit systeem en ook in oudere delen van Metal Gear komt dit voor. Maar omdat fans al vanaf het begin af aan erg sceptisch waren, komt dit voor velen als de druppel die de emmer doet overlopen.

Naast het eerdere bericht, waar bekend werd dat Metal Gear Survive niet moet worden gezien als datingservice, is het maar de vraag wat er nog meer uit de hoge hoed van Konami verschijnt.

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Pff wat een afzetters steek die game maar lekker op een plek waar het heel donker is zeg ik tegen de makers. Iedereen die voor deze troep betaald om deze game overeind te houden verklaar ik eigenlijk toch wel voor gek.

 2.   
  Leukste's avatar

  Volgens mij is Konami de laatste tijd een aanéénschakeling van fouten aan het maken. 🙁

 3.   
  Steamturtle's avatar

  Ik hoop dat ze na metal gear survive geen verdere metal gears meer maken tot Kojima de boel weer in handen krijgt.. maar goed met hoop is daarbij ook alles gezegd haha