Sony: PlayStation 4 Pro moet voorkomen dat gamers overstappen op pc

De afgelopen dagen waren vooral gevuld met nieuws over de PlayStation 4 Pro: eerst kondigde Sony de nieuwe console aan, waarbij bekend werd dat de PlayStation 4 Pro 400 euro kost. Daarna kondigde Microsoft (zonder al te veel details) aan dat de Xbox Scorpio veel krachtiger zou zijn dan Sony’s vernieuwde PlayStation-console. Nu komt Sony echter met een verklaring waaróm de PlayStation 4 Pro zoveel achterloopt op de Xbox Scorpio.

Volgens Andrew House, entertainment chief van Sony Interactive, is de PlayStation 4 Pro bedoeld om te voorkomen dat console-gamers overstappen op pc-gaming.

I saw some data that really influenced me. It suggested that there’s a dip mid-console life cycle where the players who want the very best graphical experience will start to migrate to PC, because that’s obviously where it’s to be had. We wanted to keep those people within our ecosystem by giving them the very best and very highest [performance quality]. So the net result of those thoughts was PlayStation 4 Pro—and, by and large, a graphical approach to game improvement.
Sony wil dus voorkomen dat het patroon uit het verleden wordt herhaald: dat console-gamers halverwege een console-generatie overstappen op de pc, omdat ze de beste grafische ervaring willen hebben. Met andere woorden: de PlayStation 4 Pro is niet bedoeld om te concurreren met Project Scorpio van Microsoft, maar met de pc.

Of deze zet van Sony ook goed uitpakt, zal eind dit jaar moeten blijken. De PlayStation 4 Pro komt uit op 10 november en zal 400 euro kosten.

 1.   
  Downzilla's avatar

  mid console life of early console life, het is altijd tijd om naar pc over te stappen.

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  Sony melkt enkel maar gamers uit wat een vieze spelletjes.
  Ik ben blij dat ik ben terug gegaan naar pc en dat zinkende schip achter me heb gelaten.

 3.   
  kiesmaarwa's avatar

  Wat een haters weer jullie :p
  Het is op zich een logische zet van Sony om te zeggen dat ze met de pc willen concurreren, dat is een verloren zaak waarvan iedereen het accepteert. Als ze zouden zeggen dat ze met Scorpio wilden concurreren, werden ze zwaar de grond in geboord door de ‘critics’.
  Ik hoop dat de PS4 Pro flopt, dan zet deze trend misschien niet zo hard voort met volgende consolegeneraties. Als dit slaagt, ga je misschien wel krijgen dat ze steeds meer pc-achtig gaan doen en jaarlijks met nieuwe upgrades komen ofzo

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Sinds kort een gaming pc weer speelde voorheen altijd console, ik merk eigenlijk dat ik bijna alle spellen van console ook wel in me steam heb ondertussen.
  Mijn ps4 staat ook al weer 3 maanden uit ofzo, en straks komt dan tombraider.

  Echter zit ik nu al te denken reservatie bij Gamemania te stoppen, en hem gewoon via steam aan te Schaffen.

 5.   
  FireBallz's avatar

  Hiermee zeggen ze eigenlijk dat ze Microsofts Xbox niet meer als een gevaar beschouwen en zich denk ik ook de komende jaren meer op het bijbenen van de PC gaan richten.

 6.   
  Jarek's avatar

  Het lijken wel de verkiezingen.. Ongelofelijk.

  Zinnen als “Scorpio wordt beter dan de PS4 Pro” en “Kijk ons eens concurreren met de pc” vliegen ons om de oren.

  Het doet me denken aan de maanden voor de release van de Xbox One en PS4. Al die nieuwsberichten die voorbij komen zijn gewoon weer verkooppraatjes waar we neit in moeten trappen.

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Is dit een F%#cing grap??!

  Door Playstation Sony is het niet meer mogelijk dat er mods komen (ever) voor Fallout 4 én Skyrim The Remastered Editie!

  Aldus Bethesda, ooo de Irony van dit nieuws! 😡

 8.   
  3333/3333's avatar

  Gaan ze niet voorkomen als ze (zoals altijd) weer alleen maar gaan focussen op graphics. Ze moeten eens af van die standaard van 30 fps, want dat is namelijk de echte reden dat games op de pc veel beter spelen. Een hogere reolutie of betere anti-aliasing heeft 0 invloed op hoe een game speelt, een hogere framerate daarentegen maakt een heel groot verschil.

 9.   
  Downzilla's avatar

  Het heeft misschien wel 0 invloed op hoe een game speelt maar het heeft meer invloed op hoe de marketing campagne gaat.

 10.   
  GrijzeVos's avatar

  2 Hele verschillende platformen, er is geen reden om te concureren tegen PC, helemaal niet op graphisch gebied, dat zou Sony toch moeten weten. Ze kunnen het beter houden met de concurentie tegen de Xbox One want die heeft namelijk geen exclusives vrijwel meer dus ik zal als ik hun was daar verder op in hameren.

 11.   
  sjaak19832015's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Is dit een F%#cing grap??!
  Door Playstation Sony is het niet meer mogelijk dat er mods komen (ever) voor Fallout 4 én Skyrim The Remastered Editie!
  Aldus Bethesda, ooo de Irony van dit nieuws! 😡 "

  Ja alsof ze dit allang niet wisten. Is ook wel zo dat ze mensen aan het lijntje gehouden hebben om meer Fallout 4 games te kunnen verkopen.

 12.   
  sjaak19832015's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Sinds kort een gaming pc weer speelde voorheen altijd console, ik merk eigenlijk dat ik bijna alle spellen van console ook wel in me steam heb ondertussen.
  Mijn ps4 staat ook al weer 3 maanden uit ofzo, en straks komt dan tombraider.
  Echter zit ik nu al te denken reservatie bij Gamemania te stoppen, en hem gewoon via steam aan te Schaffen."

  Ik heb ook een game pc gekocht en Rise of the Tomb Raider. Ik moet wel zeggen dat ik het met me GTX 970 die game niet op max settings kon draaien. Het is maar een kleine bijkomstigheid maar ik hoef ook niet alles op ultra te draaien.

 13.   
  CHILLOZZ's avatar

  consoles is gewoon vele malen fijner voor mensen die geen verstand van PC zaken hebben. Dat is ook DE reden waarom ik geen game PC/laptop heb. Heb er de ballen verstand van.

  bij PS4 is het gewoon schijfje erin en spelen maar,,, simpeler kan je het niet krijgen. En je kunt er niets aan verkeerd doen.

  buiten dan nog het feit dat een leek dus ook niet weet wat hij/zei nodig heeft voor wat ze zoeken/willen.

  Ik heb dus echt geen verstand van wat een game pc/laptop moet hebben kwa specs om fatsoenlijk games op te kunnen draaien… al die zorgen heb je dus bij console niet…

 14.   
  hangslotman's avatar

  als ze willen concureren met pc’s lijkt het mij verstandiger om een PS met meerdere vormen op de markt te brengen. bijvoorbeeld een ps5 budget, ps5 mid-range en ps5 high-end. dan kun je de strijd makkelijker aan gaan tegen de superieure pc’s. het zou al helemaal mooi zijn als je ze zelf zou customizen, maar dat zie ik niet gebeuren.

 15.   
  mmx's avatar

  Ik vind het eerlijk gezegd een beetje pushen om toch weer een nieuwe PS4 te kopen en dan krijg je over een jaar of zo weer een andere PS zoveel .Kan je weer je zuurverdiende geld neerleggen .

 16.   
  PaNNa's avatar

  Ik ben ook al tijden geleden overgestapt naar PC. Als je een mooie investering doet kan je een paar jaar verder, desnoods een upgrade en je kan weer een tijdje mee. Dit kost me zoveel niet op een X aantal jaar vergeleken met Sony die dan ‘weeral’ afkomt met een nieuwe console om de mensen hun zakken leeg te persen als citroenen.

 17.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”sjaak19832015″ schreef, "[quote=”Carlos0_0″]Sinds kort een gaming pc weer speelde voorheen altijd console, ik merk eigenlijk dat ik bijna alle spellen van console ook wel in me steam heb ondertussen.
  Mijn ps4 staat ook al weer 3 maanden uit ofzo, en straks komt dan tombraider.
  Echter zit ik nu al te denken reservatie bij Gamemania te stoppen, en hem gewoon via steam aan te Schaffen."

  Ik heb ook een game pc gekocht en Rise of the Tomb Raider. Ik moet wel zeggen dat ik het met me GTX 970 die game niet op max settings kon draaien. Het is maar een kleine bijkomstigheid maar ik hoef ook niet alles op ultra te draaien.
  [/quote]

  Ik heb ook de 970 en inderdaad ultra high hoeft niet perse, als je op high kan spelen is ook prima.
  Andere kant ps4 staat wel weer aan mooie tv, en mijn pc heb ik nog een 23 inch monitor van 5 jaar oud :P.

 18.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Vanaf het moment dat de ps4 en xbox one werden aangekondigd was ik al klaar met consoles. Mij gaan ze niet meer overtuigen.