PlayStation 4 Pro verschijnt in november en kost 400 euro

Sony heeft op de PlayStation Meeting bekendgemaakt dat de PlayStation 4 Pro, met een verbeterde GPU, CPU en een harde schijf van 1TB, op 10 november al in de winkels ligt. Het apparaat gaat voor 400 euro over de toonbank.

Net als de PlayStation 4 Slim krijgt ook de Pro een nieuw design. Waar de PS4 en de Slim is ingedeeld in een soort ‘twee lagen’, heeft de PlayStation 4 Pro drie lagen. Ook het glimmende zwarte vlak is bij beid consoles afwezig, wat is ingeruild voor het mat zwarte.

Hieronder het design van de consoles.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik had hem zeker duurder verwacht, minstens 500. Maar dit alles viel wat tegen helemaal NIKS over Playstation VR.

 2.   
  Neolite's avatar

  Het feit dat ze dood en dan ook echt doodstil bleven over de daadwerkelijke prestaties van de PS4 Pro en het bewust heel vaag hielden zegt mij genoeg dat ze lang niet aan de 6Tflops Gpu rekenkracht zitten. Dat betekent dat iedere bezitter van een van de twee huidige consoles beter nog een jaartje kan wachten en een forse upgrade tegemoet kan zien in 2017.

  Daarnaast, 4K werkt alleen maar als je een 4K tv hebt. HDR heeft de Xbox One Slim ook gewoon, dus het stelt eigenlijk niet zo heel veel voor. Ik had dit gewoon in de PS4 Slim gezet en nog een jaartje gewacht om met een fatsoenlijke upgrade uit te komen.

 3.   
  mrb80's avatar

  @Neolite: ter info, voor HDR beelden heb je ook een 4K TV nodig dat HDR ondersteund. Niet alle 1e generatie 4K TV’s ondersteunen HDR. HDR beelden geeft een veel mooier beeld, de kleuren (contrasten) spatten er vanaf. Ik vraag me dan ook af of je daadwerkelijk ooit echte HDR beelden hebt gezien op een 4K HDR TV? Als je nu een PS4 hebt aangesloten op een full HD TV dan zie je geen verschil na de HDR firmware πŸ˜‰

 4.   
  Neolite's avatar

  Doet niks af aan mijn punt en daarnaast zeg ik ook niet dat HDR geen nut heeft? Wat ik zeg is omdat de Xbox One Slim ook HDR heeft het geen noemenswaardige verbetering is, maar gewoon een normale verbetering. De Ps4Pro is een kleine verbetering en de meeste mensen zullen daar nog niet eens gebruik van kunnen maken ook.

 5.   
  mrb80's avatar

  Ieder zijn mening. Als je de getoonde beelden vergelijkt op een 4K HDR TV tov een HD (zonder HDR) TV heeft het zeker een grote meerwaarde. Voor mensen met een HD TV idd niet.

 6.   
  Neolite's avatar

  Dan snap je mijn punt blijkbaar niet, ik vind het niet een bijzondere toevoeging omdat de Xbox One Slim dit ook gewoon heeft. HDR op zichzelf staand is een zeer welkome toevoeging, maar als de gewone Playstation 4 deze ook tot zijn beschikking heeft, behoort HDR niet tot een onderscheidende functie van de Playstation 4 Pro en is daarmee onterecht zo in het zonlicht gezet als een van de functies van de Playstation 4 Pro.

 7.   
  mrb80's avatar

  Het is de xbox one s, niet slim. Ik snap je punt wel maar heb een andere mening die je toch niet kunt veranderen. Daarnaast heeft de one s een 4K UHD bluray disc drive, dit heeft de PS4 niet.

 8.   
  MaTriXX's avatar

  Alleen kost een 4K Tv met HDR enorm veel knaken en ik betwijfel dat de gemiddelde puber van 12 dat kan betalen.

  Dus volg niet waarom ze met een Pre versie aan komen zakken, slim versie met HDR had meer dan genoeg geweest.

 9.   
  mrb80's avatar

  Orginele ps4 heeft dadelijk wel HDR ondersteuning maar geen 4K HDR ondersteuning. Dit verschil in kwaliteit is zodanig groot dat ik het wederom niet eens ben met je ‘punt’ πŸ˜‰

 10.   
  mrb80's avatar

  De gemiddelde puber niet nee. Een groot aantal gamers wel en het is mooi dat die kunnen genieten van hun 4K TV. Gelukkig zijn de pubers niet de enige doelgroep waar sony aan denkt

 11.   
  MaTriXX's avatar

  Een goede 4K met HDR kost genoeg knaken, knaken die zelfs een gemiddelde gamer denk ik niet eens in huis heeft (ik praat nu puur over Nederland) waar alles alleen maar duurder is geworden.

  Onder de 1000 euro heb je geen goede 4K met HDR, een 4K scherm koop je tegenwoordig al voor nog geen 500 euro maar dan kan je beter die 500 euro uitgeven aan een full HD TV gezien dan de kwaliteit van het beeldscherm beter is.

 12.   
  Bram_M99's avatar

  Hoewel de prijs mij volledig meevalt en de specs er goed uitzien vind ik het design echt niet mooi. Ik wacht nog even maar ga zeker overstappen naar de Pro.

 13.   
  Nitrix31's avatar

  En mensen die al een PS4 hebben? Kunnen zij deze inruilen en 300 euro korting krijgen?

 14.   
  mrb80's avatar

  Het is juist goed dat de consument een keus heeft. Mensen die dat niet vinden zijn veelal jaloers omdat ze het allemaal niet kunnen betalen of ze gunnen het de mensen wel die het wel kunnen betalen πŸ˜‰ En inruilacties komen er niet. Techniek staat nu eenmaal niet stil. Ben tevreden met wat je hebt of ga er voor werken.

 15.   
  Papachico's avatar

  ”mrb80″ schreef, "Het is juist goed dat de consument een keus heeft. Mensen die dat niet vinden zijn veelal jaloers omdat ze het allemaal niet kunnen betalen of ze gunnen het de mensen wel die het wel kunnen betalen πŸ˜‰ En inruilacties komen er niet. Techniek staat nu eenmaal niet stil. Ben tevreden met wat je hebt of ga er voor werken."

  Techniek staat zeker niet stil. Het is alleen wel sip om eerst een ps4 uit te brengen en vervolgens als vele al zo’n ding hebben, een pro versie ervan uit te brengen met betere specs etc. Dus moet ik dit zien als een ps5 of een ps4.5. Voor een ps5 vind ik t zonde dat er zo snel al een nieuwe is terwijl er veeeeeel meer uit een ps4 kan komen. Voor een ps4.5 is dit gewoon een naai-streek van Sony. Het is gewoon zonde van het geld dat je in een ps4 stopt om vervolgens een ps4.5 uit te brengen.

 16.   
  Mandamo's avatar

  Ik wacht nog even op de benchmarks voordat ik sip word van mn 9 maanden oude PS4. Vraag me wel af hoe het zit met een eventueel verschil in framerate tussen de 2 consoles en welk effect dat heeft op de multiplayer ervaring.

 17.   
  MikeGevers's avatar

  Mandamo schreef, "Ik wacht nog even op de benchmarks voordat ik sip word van mn 9 maanden oude PS4. Vraag me wel af hoe het zit met een eventueel verschil in framerate tussen de 2 consoles en welk effect dat heeft op de multiplayer ervaring. "

  De multiplayer-ervaring blijft hetzelfde op PS4 en PS4 Pro. Als Pro-gebruikers een hogere framerate zouden hebben, zou dat een oneerlijk voordeel opleveren en dat wil Sony voorkomen. Framerates zullen alleen verschillen in singleplayer-games. Althans, dat zei men gisteravond tijdens de afterparty πŸ™‚

 18.   
  King of Heroes's avatar

  @Nitrix31

  300 voor je ouwe PS4 terwijl de Slim 300 gaat kosten?

  Was dat maar waar…

  Met heel wat geluk kun je die zo misschien aan een idioot verkopen.

 19.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik wacht het wel even af zoveel game ik nou ook weer niet, en ik heb geen 4K tv nog.

  Ik bekijk eerst wel eens wat verschil is, er zullen vast fimpjes komen hier van met games.

 20.   
  PaNNa's avatar

  Blij dat ik ervan afgestapt ben.. En heb er zeker geen spijt van