Brits telecombedrijf klaagt Valve aan

Brits telecombedrijf Britsh Telecommunications klaagt Valve aan voor hun applicatie Steam. Het bedrijf claimt dat Valve met Steam inbreuk doet op vier patenten. British Telecommunications beweert dat de Steam Library, Steam Chat, Steam Messaging en Steam Broadcasting technologie gebruikt dat zij in handen hebben.

Details van de rechtszaak geven aan dat British Telecommunications in oktober 2015 al contact zocht met Valve, maar zij nooit gereageerd hebben. Verdere details zijn te lezen in het verslag van de rechtszaak.

Het Grittins octrooi betreft het verschaffen van meerdere abonnementen door middel van één medium dat het mogelijk maakt voor gebruikers om hierbij te kunnen. Dit verwijst waarschijnlijk naar de Steam Library en hoe gebruikers hier bij hun games kunnen.

Daarnaast is er het Newton octrooi. Het Newton octrooi gaat over de manier waarop berichten binnen Steam verstuurd worden.

Het Beddus octrooi verwijst naar het systeem dat door gebruikers gebruikt wordt om te communiceren en de manier waarop dat werkt.

Tot slot is er het Buckley octrooi. Dit octrooi is ingewikkeld, maar komt neer op de mogelijkheid om met verschillende computers toegang te hebben tot en het gebruik van één display.

De claims van British Telecommunucations zijn enorm breed en vaag, maar hebben ook niet alleen betrekking tot Steam. Services als iTunes of Google Play vallen ook in dit terrein, maar ook Youtube en Twitch.

De aanklacht stemt van 28 juli. De rechtszaak zelf moet uitwijzen of British Telecommunucations een poot heeft om op te staan.

 1.   
  Moodey's avatar

  Oftewel alomvattende octrooien om iedereen aan te kunnen klagen.

 2.   
  RiiLaKuma's avatar

  Moodey schreef, "Oftewel alomvattende octrooien om iedereen aan te kunnen klagen. "

  Pretty much. Greedy company is gonna greed.

 3.   
  Bosnegert's avatar

  lijkt apple wel.

 4.   
  serto123's avatar

  .