Zijn dit de beelden van een PlayStation 4 Slim?

Op 7 september heeft Sony een evenement gepland in New York. Het is niet bekend wat Sony tijdens dit evenement zal bespreken, maar veel mensen zetten in op meer details over de PlayStation Neo, de console die het moet gaan opnemen tegen de nieuwe Xbox One S. Opgedoken foto’s suggereren echter dat er misschien ook nieuws naar buiten gebracht zal worden over een ‘Slim’-variant van de PlayStation 4.

Er zijn namelijk foto’s opgedoken van wat lijkt niet een nieuwe console, maar een verkleinde PlayStation 4. Volledige zekerheid is er niet, hoewel de beelden vanuit verschillende bronnen het web op stromen en van behoorlijk overtuigende kwaliteit zijn. De verschillen met de originele console zijn in ieder geval dat er fysieke knoppen aangebracht zijn, een wijziging op de hardware die wij ook in de levenscyclus van de PlayStation 3 hebben teruggezien. Verder heeft de console volgens de geruchten een 500GB hard drive, waarbij het vermoeden is dat deze makkelijk te vervangen is voor meer opslag.

Het lijkt gek dat Sony zo kort voor geruchten van een nieuw systeem ook een afgeslankte console zou uitbrengen, maar wellicht zal een goedkopere variant consumenten een betere keus bieden als het gaat om het aanschaffen van een systeem. Wat zijn jouw gedachten over het beeldmateriaal?

[/img]
 1.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Ziet er prima uit! Maar de PS4K trekt mij toch net wat meer. Wel goede marketing, om deze twee tegelijk uit te brengen mensen die graag een goedkope Slim versie willen is “Slim” 😛

 2.   
  Downzilla's avatar

  Zolang je er geen age of empires 2 op kan spelen heb je er toch niks aan.

 3.   
  Leukste's avatar

  Als deze beelden kloppen alleen hopen dat het beestje niet dusdanig compact is geworden van binnen dat er problemen met de koeling komen bij stevige en langdurig speelsessies. Verder wel een mooi en strak design.
  De reden dat de standaard PS4 groter was is vooral door de grote heatsink en coolfan.
  En nu wachten op die PS4K.

 4.   
  Daan's avatar

  Ben blij met mijn eigen PS4. Deze vind ik erg lelijk, wel knap als ze het zo compact hebben kunnen krijgen. Hopelijk levert dat geen problemen op met stofzuigergeluid en oververhitting.

 5.   
  Alias's avatar

  Doe mij maar de gewone PS4, stuk mooier en in de verticale stand compact genoeg om netjes op een schapje te plaatsen. 🙂

 6.   
  linksquest's avatar

  Ik blijf gewoon bij mijn huidige PS4 zolang die het doet. Ga nu niet weer extra geld uitgeven aan een PS4 NEO of XBOX ONE Scorpio.

 7.   
  mmx's avatar

  Ik vind het nix geef mij mijn gewone ps4 maar .

 8.   
  FireBallz's avatar

  Al een PS4 in huis. Deze is voor mij dus overbodig. Ben sowieso benieuwd wat voor verkoopcijfers deze gaat halen, want ga ervan uit dat er meer mensen geinteresseerd zijn in PS4k.

 9.   
  CHILLOZZ's avatar

  nou echt slim kan ik het niet noemen. als je hem vergelijkt met de gewone ps4. zoveel kleiner is hij niet.
  Zou liever zijn dat ze dan met een SSHD schijf of beter nog een volwaardige SSD schijf zouden komen. Maar dan zullen ze de prijs omhoog moeten doen. En daar zitten de meeste [incl. ik] niet op te wachten.

  [Ook al had ik toendertijd die ps3 fat die toen nieuw in de wikel 600 euro kostte]

  en als ps fanboy moet ik toch zeggen dat ze me dit keer toch behoorlijk teleurgesteld hebben. Had toch heel wat meer van de ps4 verwacht. En dan ook met name dat de laadtijden eens korter zouden worden.

  miste van het begin af aan al wat functies. Inmiddels hebben ze deze middels systeemupdates wel weer toegepast maar waarom niet meteen vraag ik me dan af. Fucnties die de PS3 al meteen met launch al had. voegen ze nu pas een dik jaar nadat de ps4 uitkwam toe. Dat is imo toch erg vreemd.

  Ze kunnen best met een nieuwe console uitkomen. [En daarmee bedoel ik dan niet de geupgrade ps4] maar ik heb geen haast meer met snel een nieuwe NEXT GEN console te kopen. vooral niet als je dan ook nog eens naar het game aanbod kijkt. Wat toch best wel schaars te noemen is.

 10.   
  Downzilla's avatar

  Of je bouwt een pc en dan kan je upgraden wanneer je wil.

 11.   
  NietNickMeneer's avatar

  Ik vind hem best lelijk :/

 12.   
  Bram_M99's avatar

  Ik vind hem niet echt mooi… En om eerlijk te zijn vind ik niet dat de PlayStation 4 een slim versie nodig heeft.