Final Fantasy 15 krijgt minimaal zes DLC-uitbreidingen

Niets in de game-industrie komt tegenwoordig zonder downloadbare uitbreidingen en ook Final Fantasy 15 is geen uitzondering. Het avontuur rond de protagonist Noctis en zijn reisgenoten zal niet afgelopen zijn na de aftiteling en ook komen er toevoegingen die te gebruiken zijn in het reguliere hoofdverhaal.

Square Enix kondigde aan dat er in ieder geval zes pakketten beschikbaar zullen komen, bestaande uit een Booster Pack, vier nieuwe episode’s en een Expansion Pack.

DLC 1 – Booster Pack: Brengt nieuwe, krachtige wapens.
DLC 2 – Episode Gladiolus: Een episode die draait om Gladiolus, één van de vrienden van Noctis. Voor deze episode zal Gladiolus een speelbaar personage zijn.
DLC 3 – Episode Holiday Pack: Weinig informatie, behalve dat er een ‘item pack’ inbegrepen is, waardoor de game er een stuk beter uit gaat zien.
DLC 4 – Episode Ignis: Een episode die, zoals Episode Gladiolus, draait om één van de vrienden van Noctis. In dit geval dus om Ignis.
DLC 5 – Episode Prompto: Zoals de voorgaande een nieuwe episode, waarin Prompto als speelbaar personage de hoofdrol heeft.
Expansion Pack: Een uitbreiding die het mogelijk maakt om Final Fantasy 15 op een geheel nieuwe manier te spelen.

De nieuwe episodes zijn vrij helder, maar de Holiday Pack en de Expansion Pack roepen vragen op. Wat bedoelt Square Enix met de game er beter uit laten zien en helemaal boeiend is de vraag wat de nieuwe speelwijze gaat inhouden. Wellicht draait het hier om een meer klassieke turn-based besturing, maar dat is pure speculatie. Square Enix benadrukt dat er voor de DLC niet is geknipt in de game en dat er zelfs nog begonnen moet worden aan de ontwikkeling. De DLC zal als Season Pass aangeboden worden als onderdeel van de Digital Premium Edition of als losse Season Pass voor 25 dollar en dus vrijwel hetzelfde in onze vertrouwde euro’s.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    De Expansion pack kan mogelijk online functies bevatten, want in de japanse PS store staat dat je PS+ nodig hebt voor de “online multiplayer”.

  2.   
    Alias's avatar

    Zal wel een soort van co-op functie worden dan voor de laatste DLC Pack.