Cryptische speurtocht naar Overwatch’ nieuwe heldin Sombra gaat bizar diep

Het internet is weer een boel cryptische complottheorieën rijker dankzij Blizzard. Voor de shooter-succesformule van het Amerikaanse bedrijf staat namelijk een nieuwe speelbare Hero te verschijnen en dat is wel de mysterieuze Sombra. Na de toevoeging van support-sniper Ana gaat de community nu al wild over de 23e held in het roster, die een uiteenlopend spoor van aanwijzingen achterlaat.

Over Sombra is nog maar weinig bekend, maar één ding is duidelijk: de Mexicaanse señorita is meester in het verspreiden en verstoppen van informatie. In eerdere trailers werden al diverse binaire codes, QR-tegels en andere puzzels subliem verstopt, die door de gemeenschap ontcijfert werden. De speurtocht ging al behoorlijk diep, maar is haarfijn in videovorm uitgelegd door YouTuber ohnickel. Snel up-to-date raken met het al opgeloste mysterie? Check de video dan vooral:


Echter, in de meest recente trailer, die van de Overwatch Summer Games 2016, zijn wederom nieuwe codes en puzzels gevonden. Verspreid over verschillende scenes zijn de wijzers van een kompas te vinden, een enorme string aan code en zelfs aanwijzingen die terugverwijzen naar opvallende verschijnsels ín de game. Op GameDetectives.net worden de grootste aanwijzingen verzameld en, waar mogelijk, ontcijferd. Daaruit vloeien niet alleen compleet (en wederom cryptische) leuzen van Sombra uit, ze leiden er ook weer toe dat de spelers van Overwatch op andere plekken zoeken naar nieuwe puzzels en antwoorden.

Op moment van schrijven zit de Overwatch-gemeenschap vast op een bijzondere en cryptische discus, die op meerdere plekken in de game op telkens andere manieren lijkt te worden toegelicht. Er zijn meerdere variaties op te vinden en elk lijken ze weer de een of de ander aan te moeten vullen. Onderstaande afbeelding is een bewerkte schermopname van één van die discussen.


De circulaire code werd gevonden in de lucht boven het level Dorado, waarvan al eerder het vermoeden gold dat Sombra hier vandaan komt. Hoe deze precies te interpreteren of ontcijferen is, blijft vooralsnog onbekend. Het lijkt erop dat het geen ShotCode of Annular Barcode is, wat sommigen doet vermoeden dat het een halve code is voor een obscure audio-schijf die ooit voor spionage werd ontworpen.

Blizzard zelf houdt de speurders het liefst ook in het mysterieuze. Toen er op een recente developer livestream gevraagd werd naar het (inmiddels ontcijferde) kompas, reageerde ontwikkelaar Jeff Kaplan alsof hij er niks van af zou mogen weten.

The compass… “The compass?” That sounds like deep CIA level stuff. Way above our heads.
Op de Overwatch Reddit speculeren spelers er voorlopig nog even op los. Er worden zeker stappen gemaakt in de klopjacht op Sombra, maar tot dusver lijkt de eerstvolgende Hero iedereen te meester als het aankomt op verstoppen. Wordt ze dan toch het eerste ‘stealth’ personage in de game? De tijd zal het ons leren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren