Het beperken van Hideo Kojima’s creatieve visie is geen goed idee, aldus Sony

Jim Ryan, de baas van Sony Interactive Entertainment Europe, meldt dat het waarschijnlijk geen goed idee zou zijn om de creatieve visie van Metal Gear-maker Hideo Kojima, die op de E3-persconferentie zijn nieuwe game Death Stranding onthulde, te beperken.

Sony wil Kojima niet tegenhouden in zijn ideeën voor de game, al moet er een balans zijn. Het Japanse bedrijf investeert in Kojima Productions voor Death Stranding, dus de mannen in pakken bij Sony zijn verantwoordelijk wat er met het project gebeurt. Ze willen de creativiteit van Kojima graag zien, maar ze moeten ook onthouden dat ze deel van een business zijn.

If you try to place too many constraints on a free spirit like that it’s probably not a wise thing to do.
Toch kan Sony in de handen klappen door Hideo Kojima een game te laten ontwikkelen voor de PlayStation 4, zo na de ruzie die hij met Konami had. Gamers loven de geestelijk vader van Metal Gear, dus het zal mogelijk geen verkeerde investering geweest zijn.
But equally, clearly, with something like that there’s a significant investment on the part of Sony, and all of us who make those sort of decisions around that sort of investment are ultimately accountable to Sony shareholders. It’s a balance between allowing the creativity to flourish and recognising that we’re part of a business.
Death Stranding verschijnt exclusief voor de PlayStation 4, een releasedatum is nog niet gegeven.

 1.   
  stoneface's avatar

  Ik ben echt benieuwd naar de gameplay.

 2.   
  Slayer61's avatar

  Ik ben benieuwd naar überhaupt wat voor game het is. Horror? Actie? Stealth?

 3.   
  nielsiebro's avatar

  waarschijnlijk wel horror

 4.   
  Rory's avatar

  in een ander bericht stond actie