PlayStation Neo moet alternatief bieden voor pc

Pc-games zijn traditioneel mooier dan hun broertjes op de consoles en de afgelopen jaren is de kloof tussen beide platformen enkel groter geworden. Steeds meer consolegamers stappen daarom over op de pc, maar Sony hoopt dat daar met de PlayStation Neo een einde aan komt.

PlayStation-baas Andrew House vertelt in een interview met The Guardian dat de PlayStation Neo gericht is op gamers die hogere grafische eisen stellen:

We did think there was an opportunity to reflect on the traditional lifecycle, and on 4K technology, and say maybe there’s an opportunity, within the course of a normal lifecycle to offer something else, something a little bit better, for a segment of the market that feels that this is important.
House hoopt met de PlayStation Neo het beste van beide werelden te verenigen: de graphics van de pc met het gebruiksgemak van de console:
We’ve traditionally seen that some of the core audience tends to gravitate back to high-end PCs at some point because these are the people who want the finest graphical performance. So here’s a great opportunity to have them stay within our ecosystem.
De PlayStation Neo verschijnt naar verwachting in 2017. Later dit jaar kunnen we een officiële onthulling verwachten.

 1.   
  vladimirr's avatar

  ik weet niet of Andrew House en troll is of niet na deze berichtgeving 😆 😆 😆

 2.   
  PSPfreaky's avatar

  Tenzij je je PS4 kan upgraden zie ik de PS4 niet als alternatief voor de PC. Consoles lopen altijd achter op de PC en dit zal zo blijven #PCMasterRace

 3.   
  Moodey's avatar

  Fanboys.. Fanboys all over the place

 4.   
  Nitrix31's avatar

  Zolang je op de PS4 FPS games niet met keyboard en muis kan spelen zal de Playstation nooit een alternatief voor mij zijn.

 5.   
  mheiden21's avatar

  Titel is een beetje suggestief, maar het verhaal van Sony is wel erg vermakelijk. Denk dat gamers niet alleen vanwege de graphics overstappen naar pc…

 6.   
  Neolite's avatar

  de graphics van de pc met het gebruiksgemak van de console

  Dit is een situatie die ze zelf gecreëerd hebben door met minder sterke consoles te komen als opvolger van de 360 en de ps3. Bij launch waren deze consoles grafisch ook veel sterker dan het overgrote deel van de pc’s. Er is daarnaast echt nog helemaal niks fatsoenlijks bekend van de nieuwe console en daarom snap ik de hele hype eromheen niet.

 7.   
  Gabbersouth's avatar

  ik gebruik mijn gaming laptop als een console

 8.   
  3333/3333's avatar

  De complete focus op graphics toont in feite aan dat ze geen idee hebben waarom sommige mensen de voorkeur geven aan een pc. De meeste fanatieke gamers kopen niet pc games omdat ze er mooier uit zien, maar omdat ze beter draaien.

  Al heb je de mooiste graphics ter wereld, met 30 fps kom je daar op de pc echt niet mee weg. Op consoles wel, daar is het de standaard. Zolang dat niet veranderd is het geen serieus alternatief voor een pc.

 9.   
  PaNNa's avatar

  Erik Rommel schreef, "De complete focus op graphics toont in feite aan dat ze geen idee hebben waarom sommige mensen de voorkeur geven aan een pc. De meeste fanatieke gamers kopen niet pc games omdat ze er mooier uit zien, maar omdat ze beter draaien.
  Al heb je de mooiste graphics ter wereld, met 30 fps kom je daar op de pc echt niet mee weg. Op consoles wel, daar is het de standaard. Zolang dat niet veranderd is het geen serieus alternatief voor een pc. "

  Helemaal met je eens.