Free-to-play-game APB: Reloaded nu beschikbaar op Xbox One

Begin dit jaar maakte ontwikkelaar Realtime Worlds bekend dat het werkt aan een PlayStation 4- en Xbox One-versie van APB: Reloaded. Dit weekend dook de game, zonder aankondiging of fanfare, plotseling op in de Xbox Games Store.

Realtime Worlds vraagt mensen om APB: Reloaded te downloaden en te helpen bij het testen ervan. Het gaat namelijk om een soort Early Access-versie die nog niet helemaal bug-vrij is. Dit verklaart mogelijk waarom het spel nog niet beschikbaar is in de PlayStation Store.

De game is free-to-play, maar je kunt wapens, bepantsering, kleding en voertuigen kopen met het betaalmiddel ‘G1C’. Deze punten kun je verdienen, maar het is natuurlijk veel sneller om ze gewoon te kopen.

Uitgever Koch biedt verschillende G1C-bundels aan. Het goedkoopste pakketje bevat 400 G1C en is aan te schaffen voor 4,99 euro. De Store bevat echter ook veel grotere bundels en voor de duurste “microtransactie” moet je maar liefst 199,99 euro ophoesten. In ruil daarvoor krijg je wel 20.800 G1C op je bankrekening bijgeschreven.

APB: Reloaded is exclusief beschikbaar voor Xbox Live Gold-leden. De pc-versie verscheen in 2011 en heeft sindsdien al 5,8 miljoen spelers mogen verwelkomen.

 1.   
  Nitrix31's avatar

  Kan me herinneren dat ik dit spel 3 of 4 jaar geleden speelde (toen nog gewoon APB). Best een leuk spel, hoewel er op dat moment een enorme plaag was van hackers/cheaters.

 2.   
  Thijs.'s avatar

  vroeger veel gespeeld op pc. ongeveer 1500 uur in zitte. het is een toffe game qua auto’s maken en kleding etc. helaas is het wel beetje pay2win

 3.   
  Tom's avatar

  Sinds het uit de handen is van Realtime Worlds, werd het ongekend pay-to-win. De nieuwe eigenaren waren vooral bezig met het kostenplaatje uitbreiden en gewoonweg te weinig met het optimaliseren van het spel (desastreus) of de gameplay verbeteren.

  Ik had vooral vertrouwen in het principe toen deze net uitkwam als APB, juist omdat het toen een unieke soort Grand Theft Auto op het internet was. Inmiddels hebben we natuurlijk al lang en breed games als GTA Online, die gewoonweg leuker en beter in elkaar zitten. En daar zit tenminste geen dure OCA of “Whisper” in, die iedereen aan stukken rijt voor zeg vijf euro per weekend.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  APB: Reloaded had zo goed kunnen zijn maar dat hebben ze finaal verknalt door te richten op microtransacties. Dacht dat ze alle problemen gingen oplossen, gameplay verbeteren, schiet mechanics verbeteren maar het enige wat we kregen waren dure dingen om te kopen.

  Wat Tom zegt klopt helemaal!

  Je kunt ook veel wapens kopen met ingame geld, maar die zijn niet zo uitgebreid en sterk dan wapens die je betaald met G1C. Vaker kan je wapens ook maar 1 tot 7 dagen gebruiken, wanner je ze voor altijd wilt hebben betaal je ongeveer 50 euro per wapen, zieke gasten!

 5.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Stuk of 30 uur in te zitten… Vond het nooit super.