Gratis te spelen APB Reloaded ook richting Xbox One en PlayStation 4

All Points Bulletin, de online variant van ‘politie en boefje’, heeft een hoop meegemaakt. Na het sluiten van ontwikkelstudio Realtime Worlds leek het (toch hoopvol ontvangen) spel een verloren zaak, totdat het tij keerde en het spel een doorstart zag als APB: Reloaded. Sindsdien is de game een free-to-play-onderneming van GamersFirst. Nu, bijna vijf jaar na de oorspronkelijke release, lijkt het spel ook geport te worden naar PlayStation 4 en Xbox One.

En wat zullen we zien? APB: Reloaded blijft ook op de new-gen consoles gratis om te spelen. Op PlayStation 4 is niet eens een PlayStation Plus-abonnement vereist, al zul je voor de Xbox One-versie wel een lidmaatschap op Xbox Live Gold moeten hebben. Naast die abonnementskosten kunnen spelers gratis aan de slag met de game, al is er altijd de mogelijkheid om in-game wapens, kleding en auto’s tegen echte valuta te verkrijgen.

Verwacht wordt dat de new-gen port van APB: Reloaded zal verschijnen in het tweede kwartaal van 2015. GamersNET houdt je op de hoogte.

Benieuwd hoe All Points Bulletin en daarmee ontwikkelaar Realtime Worlds een pijnlijke dood begingen? Check dan het korte overzicht van het leven van APB, wat we anno 2010 maakten.

 1.   
  Basman01's avatar

  ooh dit is wel nice ,ik was er laatst weer mee bezig op mn lappie

 2.   
  Tom's avatar

  ”Basman01″ schreef, "ooh dit is wel nic ,ik was er laatst weer mee bezig op mn lappie"

  Eens in de zoveel maanden start ik het ook weer op. Helaas kom je telkens wel weer tot dezelfde conclusie: het spel is/was enorm pay-to-win en de optimalisatie voor pc’s is ronduit desastreus. Anno 2010 kreeg ik het amper mooi op m’n game-pc getoverd, en anno 2014 smelt het spelletje op low nog steeds mijn (degelijke) laptop weg. Onbegrijpelijk.

 3.   
  Moodey's avatar

  Vet, vond het op de pc wel leuk.

 4.   
  Thijs.'s avatar

  Ik heb 800 uur in de pc versie van deze game. De optimalisatie is erg slecht en het is enorm paytowin toen ze legendarische wapens hadden toegevoegd was het voor mij klaar. nu rent iedereen rond met een zogenaamde oca en daar is niet tegen aan te vechten. erg jammer

 5.   
  Basman01's avatar

  Tom schreef, "

  ”Basman01″ schreef, "ooh dit is wel nic ,ik was er laatst weer mee bezig op mn lappie"

  Eens in de zoveel maanden start ik het ook weer op. Helaas kom je telkens wel weer tot dezelfde conclusie: het spel is/was enorm pay-to-win en de optimalisatie voor pc’s is ronduit desastreus. Anno 2010 kreeg ik het amper mooi op m’n game-pc getoverd, en anno 2014 smelt het spelletje op low nog steeds mijn (degelijke) laptop weg. Onbegrijpelijk."

  true true

 6.   
  Tom's avatar

  Thijs. schreef, "Ik heb 800 uur in de pc versie van deze game. De optimalisatie is erg slecht en het is enorm paytowin toen ze legendarische wapens hadden toegevoegd was het voor mij klaar. nu rent iedereen rond met een zogenaamde oca en daar is niet tegen aan te vechten. erg jammer"

  Dat geweer wat op een gegeven moment de bijnaam ‘Whisper’ kreeg. Godvergeten irritant ding, veel te overpowered. Leg je gewoon flinke dukaten voor neer om een weekje met zo’n ding rond te mogen sprayen.