Rockstar zal GTA Online niet voor eeuwig ondersteunen

De titel boven dit bericht is natuurlijk logisch, maar de waarheid is dat niemand echt weet hoelang GTA Onilne ondersteuning zal krijgen van Rockstar. Wij bij GN zien een ongeveer oneindige game, als er straks ook andere steden zouden worden toegevoegd en je bijvoorbeeld naar Liberty City of een GTA 6-stad kan reizen. Gezien de vermoedens dat GTA Online al meer dan 500 miljoen dollar heeft opgeleverd, lijkt dat niet eens zo gek.

Toch heeft moederbedrijf Take-Two voor het eerst van zich laten horen in dit verband. Directeur Strauss Zelfnick zegt dat GTA Online nooit als “permanent” project is bedoeld. Al zal de stekker er absoluut niet snel worden uitgetrokken.

We do expect GTA Online’s results to moderate because October will be three years since we released it. Not only was it not our intention that GTA Online was permanent, but it’s important that it not be permanent. We have to rest the franchise at some point.”
Hoewel zojuist nog de trailer van Finance & Felony DLC is gelanceerd, is het wel duidelijk dat we niet voor eeuwig kunnen genieten van deze vorm van GTA Online. Is dat iets dat jullie vervelend vinden? Of is het misschien wel tijd voor wat nieuws? Laat het weten in de reacties.

 1.   
  rude1980's avatar

  Waarschijnlijk zitten we dan al in gta VI

 2.   
  Thomsnov's avatar

  Ik denk dat eind GTA VI de stekker er uit word gegooid

 3.   
  Downzilla's avatar

  Lol moet je opletten zodra gta VI uitkomt doen ze de servers uit.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Het is onduidelijk wat Rockstar precies wilt, voor zover ik begreep kan je in de toekomst tussen GTA Online 1 en GTA Online 2 kunnen switchen. Met andere woorden, tussen Los Santos en de nieuwe stad kunnen reizen.

  Wat ze hier waarschijnlijk bedoelen is niet dat GTA Online 1 offline zal gaan maar uiteindelijk geen nieuwe content meer gaat krijgen. Dat alle aandacht straks naar GTA VI zal gaan en de oudere versie alleen maar speelbaar zal zijn zonder content updates of support van Rockstar.

  Er zijn ook nog onduidelijkheden over je personage, heb ergens gelezen dat ze plannen hebben om je personage van GTA Online 1 over te transformeren naar GTA VI, dat je gewoon door kunt gamen met je bestaande personage. Ook al gooien ze GTA Online 1 offline, je personage wordt dan nog altijd bewaard.

  Ze zullen nu langzaam naar GTA VI aan het werken zijn. GTA IV is uitgekomen in 2008 en GTA V in 2013. Er zit maar 5 jaar verschil in, GTA V is nu al 3 jaar uit. Ze zullen nu langzaam richting GTA VI aan het werken zijn. Binnen 2 jaar zullen we gegarandeerd een aankondiging krijgen van GTA VI en/of GTA Online 2.

  Mijn god, wat vlieg de tijd snel om als je hier over nadenkt zeg!

 5.   
  Gabbersouth's avatar

  jeej eindelijk doe es wat voor de sp

 6.   
  MistWalker's avatar

  Snel dan nog wat online ps3 trofeeen scoren.