MSI kondigt nieuwe lijn NVIDIA GTX 1080-videokaarten aan

De nieuwe lijn GeForce GTX ‘Pascal’-chipsets werd een poosje geleden al aangekondigd door NVIDIA, maar nu is het moment hier dat hardware-fabrikanten dus op de proppen komen een reeks nieuwe videokaarten. Het Taiwanese MSI pakt meteen goed uit met een serie GTX 1080-kaarten, in allerlei verschillende uitvoeringen en, natuurlijk, een volledig nieuw Gaming-model voor de enthousiaste pc-gamer.


De MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G is het paradepaardje van de nieuwe reeks videokaarten. Alle videokaarten werken op de nieuwe Pascal GPU’s van NVIDIA en hebben een goede 8 GB aan GDDR5X-werkgeheugen, maar de Gaming X-uitvoering schittert als enige met MSI’s rode kleurthema én bevat verschillende gekleurde LED-jes die ook nog eens naar smaak aan te passen zijn. Bovendien zien we de iconische draak van MSI’s Gaming Series niet alleen terug in het logo, maar ook op de achterkant van de printplaat.

In het geval van de GTX 1080 Gaming X beschikt de nieuwe videokaart over een HDMI-uitgang, DVI-D en maar liefst drie DisplayPorts. Ultiem geschikt voor bijvoorbeeld meerdere gaming-monitoren, maar uiteraard kan alle nieuwe grafische kracht ook gebruikt worden om helemaal wild te gaan in virtual reality.

Naast de nieuwe chipset voegt MSI een herziene versie van de Twin Frozr-koeling toe aan de formule. De Twin Frozr VI biedt stillere fans, een slimmere energiedistributie en soepelere rotaties door nieuwe legeringen. Voor de gamers die niet meer gediend zijn van luchtkoeling, is er wederom een watergekoelde versie: de GeForce GTX 1080 Sea Hawk, die over een eigen closed-loop waterkoeling beschikt.

Meer weten over alle verschillende GeForce GTX 1080-videokaarten van MSI? Alle informatie is te vinden via de officiële MSI website.

 1.   
  DoeMaarWat's avatar

  FapFapFap…

 2.   
  supergido's avatar

  Passen deze kaarten wel in een playstation?

 3.   
  Tom's avatar

  Lijkt me een ontzettend sexy kaart, maar die LED-jes? Vraag me toch af of de wat serieuzere pc-gamer daar meerprijs voor zou willen betalen. Uiteraard wel tof voor de mensen die enorme disco’s van hun rig bouwen.

 4.   
  nielsiebro's avatar

  msi kaarten zijn altijd beautys

 5.   
  Mauminator's avatar

  Jaaaaaaa, eindelijk!

  Wanneer en waar is hij te koop? Weet iemand dat? Want dan is mijn PC build eindelijk compleet! 😀 😀

 6.   
  Tom's avatar

  In juni schijnen de meeste kaarten in verkoop te treden, maar het is nog niet helemaal precies en confirmed.

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ff op de site van msi bekeken, mooi dat er ook een backplate op zit, ziet er toch een stuk netter uit dan dat je die printplaat ziet

 8.   
  PaNNa's avatar

  Ziet er netjes uit deze kaart.

 9.   
  Sa.'s avatar

  Tom schreef, "In juni schijnen de meeste kaarten in verkoop te treden, maar het is nog niet helemaal precies en confirmed."

  Samen overstappen op de GTX 1080? #JustKidding #BenKapotSkeer 🙂

 10.   
  Puddingboom's avatar

  ik denk dat het nu echt tijd wordt om mijn oude vertrouwde 560ti vaarwel te wensen 😥

 11.   
  Leukste's avatar

  Mooie videokaart. Wordt het dan toch tijd om mijn Asus EAH4890 HTDI 1GB te vervangen. Niet dat de huidige stuk is, maar hij heeft zijn beste tijd wel gehad. En ja ik heb de videokaart nog van 2009 (net als de rest van mijn pc). 🙂

  En natuurlijk vraagt iedereen zich af. Oh wow GamersNET, komt er nu een give-away van deze kaart? 😛

 12.   
  RikH's avatar

  netjes netjes

 13.   
  Thijs.'s avatar

  heb nog geen half jaar een 970. misschien toch ook maar upgraden want wat een kracht is dit