Battlefield 1 Reveal Trailer herbergt veel historische correctheid

Games zijn producten die moeten voldoen aan bepaalde entertainmentwaarden. Of het nu gaat om actie, suspense, of het lostrekken van een emotionele reactie, het is noodzaak om af te stappen van de werkelijkheid. Uit het dagelijkse leven is veel inspiratie te halen, maar om tot een onderhoudende game te komen, moeten de realiteit en de logica losjes gehanteerd worden.

Gewapende conflicten zijn een ideale basis voor een competitieve game en vanzelfsprekend is het het realisme zelfs in de meest geharde simulatie niet volledig. In de werkelijkheid zal niemand respawnen op het slagveld, maar ook niemand zit natuurlijk te wachten op een permadeath. Met One Life is overigens er wel een game in de maak die je uitsluit van verder spelen als je het digitale leven laat. Een concept waar wat betreft de spanning iets voor valt te zeggen, maar de grote massa zal geen behoefte hebben aan een game die je misschien maar een paar minuten kunt spelen. Op het shooter-terrein zijn het vooral Call of Duty en Battlefield die domineren op de mainstream-markt en hoewel de verhalen onder de categorie fictie vallen, zijn het vooral de wapens die overwegend gebaseerd zijn op de realiteit. Zoals bekend bezoekt de laatstgenoemde serie het tijdperk van de Eerste Wereldoorlog en velen hadden het over een alternatieve versie van die oorlog. In hoeverre de beelden uit de trailer overeenkomen met de geschiedenis wordt door de heren van The Great War op minitueuse wijze geanalyseerd.

Battlefield 1 komt op 21 oktober uit voor het grote publiek. Meer nieuws volgt in de aanloop daarnaartoe en vooral de komende E3 zal gebruikt worden voor verdere details.

 1.   
  Bosnegert's avatar

  ik ben wel benieuwd naar gameplay want zo’n trailer komt meestal nauwelijks overeen met het echte spel

 2.   
  Thomsnov's avatar

  Ik had ook zo’n soort gelijke video gezien en het zag er wel bruut uit

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Ik ben inderdaad ook enorm benieuwd naar wat gameplay.

 4.   
  Downzilla's avatar

  Ik wacht wel tot het spel uitkomt voordat ik pre order, dan weet je tenminste wat je krijgt.

 5.   
  PaNNa's avatar

  Nog eventjes wat geduld hebben 😀

 6.   
  Nitrix31's avatar

  Hoewel het hier wel degelijk gaat over ingame footage zijn de beelden hoe dan ook opgepoetst. Daarom ben ik zelf ook erg benieuwd naar daadwerkelijke gameplay. Ik hoop dat BF1 grafisch gezien vergelijkbaar (of beter) is aan Starwars Battlefront. Ik speel de game bijna niet, maar de game zag er erg goed uit!

 7.   
  Sa.'s avatar

  Downzilla schreef, "Ik wacht wel tot het spel uitkomt voordat ik pre order, dan weet je tenminste wat je krijgt."

  Dus jij gaat em ná de release pre-orderen? Nice! 🙂

 8.   
  RikZonderC's avatar

  Zeer interessante video.

  Geschiedenisweetjes, +1