Star Wars: Battlefront krijgt volgend jaar een sequel

Star Wars: Battlefront krijgt volgend jaar een sequel, zo heeft uitgever Electronic Arts bevestigd. Dat de game een vervolg krijgt is zeker geen verrassing, gezien de populariteit en het feit dat er maar liefst 14 miljoen exemplaren zijn verscheept in slechts vier maanden tijd.

Naast de opvolger van Star Wars: Battlefront is er nog veel meer Star Wars in aantocht. Ontwikkelaar Visceral Games werkt, samen met Uncharted-ontwikkelaar Amy Hennig, aan een nieuwe Star Wars-game. Deze titel zou in 2018 moeten verschijnen. Daarnaast gaan de dames en heren van Respawn Entertainment bezig met een third-person Star Wars-game. Het lijkt logisch dat deze titel in 2019 gaat verschijnen, waarmee EA ook de gewenste frequentie heeft van jaarlijks een Star Wars-titel. Financieel directeur Blake Jorgensen vertelde:

We’ll most likely have at least one Star Wars title a year over the next three or four years. Next year we will see Star Wars Battlefront back with bigger and better worlds because we now have the new movies to work off of, not just the historical movies that we used before.

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Hoewel ik erg heb genoten van deze game, ben ik toch wel een beetje bang voor uitmelking bij dit soort nieuws…

 2.   
  gamerfriend01's avatar

  Dus elk jaar een Star Wars game, maar niet altijd een battlefront? Ok lijkt cool als ze de kwaliteit hoog houden en niet direct voor het grote geld willen gaan

 3.   
  Woutertjeeee's avatar

  Ik hoop maar niet op uitmelking…..

 4.   
  ChielB's avatar

  ”gamerfriend01″ schreef, "Dus elk jaar een Star Wars game, maar niet altijd een battlefront? Ok lijkt cool als ze de kwaliteit hoog houden en niet direct voor het grote geld willen gaan"

  Volgend jaar dus een vervolg op Battlefront. De games daarna zijn bij andere ontwikkelteams en krijgen vrijwel zeker ook een heel andere aanpak/gameplay, dus dat biedt hoop. 🙂

 5.   
  RikZonderC's avatar

  Als verschillende studio’s verschillende soorten games ontwikkelen rond één thema, zie ik dat niet perse als uitmelkerij.

 6.   
  Hitman047's avatar

  Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat er iedere twee jaar een nieuwe Battlefront verschijnt. Deel 3 zou dan gepland staan voor 2019. Respawns game zou dan in 2020 moeten verschijnen.

 7.   
  nielsiebro's avatar

  het zou best mooi kunnen worden als ze luisteren naar alle feedback

 8.   
  Supermanneke's avatar

  Hopelijk is het wel wat minder casual. De game speelt wel lekker, maar mist wel echt diepgang. De replay value is (voor mij) niet zo hoog, zeker niet als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de Battlefield games. Ik mis gewoon de team (lees pre-made squad) play die in Battlefield wel mogelijk is. Nu vind ik het wel fijn dat het geen reskin van Battlefield is, maar van de goeie dingen hadden ze wel mogen leren.

 9.   
  Petor's avatar

  Ik ben te casual… 🙁