Verkoop PlayStation Vita mogelijk stopgezet in Nederland

De handheld van Sony, de PlayStation Vita, wordt binnenkort mogelijk niet meer verkocht in de Benelux. Webwinkels hebben aangegeven dat zij geen nieuwe voorraden meer verwachten van de PlayStation Vita. De handheld wordt in de Pricewatch van Tweakers nog één keer vernoemd met een enorm hoog prijskaartje. Deze webwinkel liet weten dat hoge prijs komt doordat er nog maar twee exemplaren over zijn en geen nieuwe voorraad meer wordt verwacht.

Tweakers heeft om opheldering gevraagd bij Sony Benelux, maar zij gaven aan dat er niets te melden viel over de PlayStation Vita en dat er geen verder commentaar wordt gegeven. Het is niet duidelijk wat de reden is achter de stopzetting van de verkoop, noch of het überhaupt definitief is. Je kunt de PlayStation Vita nog wel in andere Europese landen aanschaffen.

De PlayStation Vita is altijd al een moeilijk geval geweest. Zo kwam in 2015 het bericht naar buiten dat de PlayStation Vita niet meer ondersteund zou worden. Later liet Sony weten dat het toen ging om de eerste generatie PlayStation Vita’s. In oktober van 2015 liet Sony weten zelf geen games meer te gaan ontwikkelen voor het platform, maar deze taak te geven aan third-party-ontwikkelaars.

 1.   
  Callofdeepak's avatar

  Ja waarom een Ps Vita kopen als je een 3DS met pokemon kan krijgen XD

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik vind het zo ontzettend jammer dat ze dat apparaat gewoon (bijna) niet ondersteunen terwijl in Japan er een overvloed aan (anime) games zijn voor dat apparaat.

  Maar die games komen natuurlijk nooit naar het westen toe door een of andere reden.

 3.   
  Rory's avatar

  had een leuk apparaat kunnen zijn als er meer games voor zouden zijn jammer weer

 4.   
  jorisboots's avatar

  prima apparaat alleen slechte games

 5.   
  FireBallz's avatar

  Aangezien er geen Uncharted komt voor Vita denk ik dat het dan wel snel klaar is met de Vita, want ik heb gemerkt dat sommige mensen echt zo’n Uncharted diehard zijn dat ze rustig een Vita ervoor aanschaffen.

 6.   
  Hitman047's avatar

  Maar er is al een Uncharted voor de Vita?