Komt PlayStation VR ook naar pc?

PlayStation VR is met zijn prijs van 399 euro voorlopig de goedkoopste VR-headset voor gaming. Maar ondanks de naam lijkt het erop dat ook pc-gamers de headset ooit zullen kunnen gebruiken.

Masayasu Ito, executive vice president van Sony Computer Entertainment, heeft tegen Nikkei gezegd dat er op dit moment wordt gekeken naar compatibiliteit met Windows-platforms. Hoewel Sony’s VR-headset nu nog een PlayStation 4 vereist, verschilt de interne hardware van die console niet heel veel van pc-hardware. Daarom moet het in de toekomst mogelijk zijn om PlayStation VR ook op een pc aan te sluiten.

Maar hoewel Sony de mogelijkheden verkent, zegt Ito ook dat het bedrijf zich momenteel voornamelijk concentreert op het ontwikkelen van games voor het PlayStation VR-platform. Voorlopig blijft de headset dus nog exclusief voor de PlayStation 4. Toch zou het mooi zijn als PlayStation VR naar de pc zou komen, aangezien het zachtere prijskaartje het draagvlak voor Virtual Reality dan nog verder zou kunnen vergroten.

Ten slotte legt Ito uit waarom PlayStation VR niet in de eerste helft van dit jaar uitkomt, net als de Oculus Rift en de HTC Vive. Dit heeft voornamelijk te maken met de vraag naar het product: die bleek groter dan verwacht. Sony wil dit jaar nog ruim twee miljoen exemplaren verschepen.

Zou jij een PlayStation VR-headset overwegen als je hem kan aansluiten op je pc?

 1.   
  nielsiebro's avatar

  Dat zou echt nergens op slaan het heet toch niks voor niks ‘playstation’ VR???

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Laat staan dat Sony de slogan “Only for PlayStation ” altijd gebruikt. :p

  Dus dit lijkt mij ook zeer onwaarschijnlijk, ik zou het eerder geloven als Microsoft het doet met de Hololens.

 3.   
  Downzilla's avatar

  Hoe opener de markt hoe beter. Maar sony kennende…

 4.   
  Kevidoppo's avatar

  Uhm sorry hoor, maar de naam zegt het al.

 5.   
  NL Darthvader's avatar

  Ik betaal dan liever wat meer voor de real VR gear met betere specs.

 6.   
  jorisboots's avatar

  het zou de verkoopcijfers wel goed doen

 7.   
  sliderguy's avatar

  lijkt me een 1 april grap