Sony terughoudend over cross-play tussen PS4 en Xbox One

Eerder deze week onthulde Microsoft dat het voor Xbox One-ontwikkelaars voortaan mogelijk is om cross-play tussen de Xbox One en “andere consoles” te implementeren. Dit gaf veel gamers hoop op cross-play tussen de Xbox One en PlayStation 4, en Sony’s eerste reactie leek inderdaad veelbelovend. In een nieuw interview komt PlayStation-baas Shuhei Yoshida echter een stuk minder enthousiast over.

Toen Yoshida werd gevraagd naar de mogelijkheden voor cross-play tussen beide consoles, wees de man er eerst op dat cross-play met de pc al lange tijd mogelijk is:

We’ve been doing that with PS3 and PC, PS4 and PC most recently with Street Fighter 5 and Rocket League and other games. That’s noting new for us, in terms of working with developers and publishers to allow cross-platform play between PC and PS4.
Daar eindigde het positieve geluid, want toen het vervolgens over cross-play met de Xbox One ging, had Yoshida vooral aandacht voor alle obstakels:
Because PC is an open platform it’s much more straightforward. Connecting two different closed networks is much more complicated so we have to work with developers and publishers to understand what it is they are trying to accomplish. We also have to look at the technical aspect – and the technical aspect could be the easiest. We also have to look at policy issues and business issues as well.
Kortom: Yoshida wijst niets af, maar klinkt erg terughoudend. Het lijkt er dus op dat het uiteindelijk aan de ontwikkelaars ligt of zij de moeite willen nemen om de benodigde techniek op te zetten.

 1.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Net als de hot koffie show dus, lekker genuanceerd.

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Als het kan DOE HET GEWOON! 8)

  Dit is niks meer dan een dikke win win actie voor IEDEREEN. Niet alleen voor Microsoft en Sony maar ook voor de ontwikkelaars zelf.

  Want ik neem aan dat het ontwikelingen op het multiplayer aspect van de games dan veel makkelijker is geworden voor ontwikkelaars nu dat alles verbonden is online in één geheel i.p.v dat ze nu alle aparte ontwikelingen processen door moeten nemen voor alléén de Xbox One én nog eens een keer de PlayStation 4.

  Of zie ik dat verkeerd? Je eigen niet moeilijk maken als het ook makkelijk kan.

  The possibilitys are endlessly, als je er maar voor gaat dat is. 8)

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Klassieke dooddoener in discussies: “Het ligt veel ingewikkelder dan dat.” Maar eerder plaatste Sony het besluit voor crossplay in de handen van ontwikkelaars, dus als de wil er écht is, komt het er toch wel.

 4.   
  Mjolnir's avatar

  Hoewel ik mijzelf een klein beetje tot kamp Microsoft reken is dit wel een erg makkelijke dooddoener. “Wij willen het wel graag” en nu is PS4 degene die de roet in het eten zou gaan gooien als ze moeilijk doen. Toch iemand negatief af weten te zetten zonder dat je het zelf doet… Beetje gemakkelijk.Afgezien van dat zou ik het graag zien, cross-play lijkt mij veelbelovend

 5.   
  Batman360x's avatar

  Dat gebeurt nooit …

 6.   
  Neolite's avatar

  Zoals verwacht is het Sony die hier uiteindelijk toch de boot afhoud. Ze hebben immers ook het meeste te verliezen. Jammer dat men constant keuzes blijft maken die negatief zijn voor haar gebruikers.

 7.   
  Tom's avatar

  Dit is dus precies wat Daniël en ik al aanhaalden in aflevering 307 van GamersNET Radio. Microsoft wil het, de gamers willen het en Sony loopt gewoon imagoschade op als ze hier een beetje Sjaak Afhaak gaan spelen. Had eigenlijk toch verwacht dat ze er iets meer op in zouden springen, maar blijkbaar niet dus.

 8.   
  jelte23's avatar

  Ik hoop dat het wel gaat gebeuren want het zou zo fijn zijn.

 9.   
  NuckChorris's avatar

  Snap wel dat Sony terughoudend is over cross play met de XBOne. Sony heeft het niet nodig omdat ze marktleider zijn op dit moment. Sony ziet dit hele cross play gebeuren potentieel als Microsoft helpen, en ik denk dat ze dat niet willen. Andersom zou Microsoft hetzelfde denken. Heb het idee dat Microsoft dit pusht omdat ze deze generatie flink achter de feiten aanlopen en alle hulp nodig hebben die ze kunnen krijgen.

 10.   
  LeroyJenkins's avatar

  Zal voor Sony een hele klus worden om het netwerk aan te passen :), vind tenslotte dat het netwerk van MS nog steeds beter loopt dan die van de PS4.

  Nu samenvoegen met netwerk van MS en PC gamers dan lagged het hele PSN gezien die het niet bij kan houden :).

  😀 😀 😀

 11.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Als dit echt zou doorgaan, wat ik niet verwacht, zou het wel vet awesome zijn!