Ubisoft bevestigt: geen nieuwe Assassin’s Creed-game in 2016

Ubisoft heeft officieel bevestigd dat we dit jaar geen volwaardige Assassin’s Creed-game hoeven te verwachten. Op zijn blog schrijft de uitgever dat het de franchise “opnieuw onderzoekt” en dat kost tijd.

Ubisoft gebruikt het extra jaar om de welbekende gameplay flink op de schop te gooien. Dankzij de langere ontwikkeltijd hoopt Ubisoft in 2017 een “memorabele” ervaring te kunnen bieden:

This year, we also are stepping back and re-examining the Assassin’s Creed franchise. As a result, we’ve decided that there will not be a new Assassin’s Creed game in 2016. […] We’re taking this year to evolve the game mechanics and to make sure we’re delivering on the promise of Assassin’s Creed offering unique and memorable gameplay experiences that make history everyone’s playground.
Dit nieuws komt overeen met een eerder gerucht. Daarin werd tevens beweerd dat de Assassin’s Creed-game van 2017 zich afspeelt in Egypte. Ook werd gesproken over freeform combat gameplay en een “The Witcher-achtige” spelervaring. Ubisoft heeft dit nog niet bevestigd, maar de kans dat ook deze geruchten kloppen, is nu aanzienlijk groter geworden.

Assassin’s Creed-junkies hoeven gelukkig niet volledig af te kicken, want eind dit jaar verschijnt de eerste Assassin’s Creed-film. Hierin vertolkt Michael Fassbender de rol van Callum Lynch, een Assassin die leeft in het vijftiende-eeuwse Spanje.

Ben jij blij dat de Assassin’s Creed-serie dit jaar een pauze neemt? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Jacco538's avatar

  Tuurlijk is het jammer. Maar als het het spel ten goede komt, hoor je mij niet klagen.

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Ik ben een fan van Assassins Creed maar vind dit juist positief nieuws, zo is er een mogelijkheid voor nieuwe gameplay en zal de serie gelukkig niet langzaam eentonig worden.

 3.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Best raar dat het mogelijk is dat er nieuws gemaakt kan worden door een game die NIET uit komt. Een revolution.

 4.   
  Sa.'s avatar

  Goed nieuws, en nee, niet omdat er dan meer in die game komt. Het is positief nieuws omdat je nu even een jaar rust hebt van AC, dan geniet je volgend jaar van zowel de nieuwe als sommige oude features omdat je ze gewoon gemist hebt.

 5.   
  R1chardTM's avatar

  Hehe ze beginnen het te snappen.

 6.   
  Daniel Z's avatar

  God bless, miracles exist. Deze pauze is hard nodig.

 7.   
  Musicman88's avatar

  Ik ben er blij mee, omdat Rainbow Six Siege mij zo goed bevalt heb ik AC Syndicate een beetje links laten liggen, en dan moet ik nog (proberen) Unity naar 100% te brengen, want ja helaas, die tik heb ik opgelopen bij het spelen van AC, ik wil daar wel 100% op het einde hebben staan. AC Rogue moet ik nog helemaal aan beginnen. En het liefst wil ik Syndicate nog een tweede keer helemaal uitspelen, voor als ik de eerste keer iets gemist heb.

  Komt er ook nog bij dat The Division binnenkort veel aandacht van me gaat vragen. 🙁

  Dus ik zit er niet mee. Laat ze maar eens goed aan de schrijftafel gaan zitten zodat ze in 2017 met een geweldig goed verhaal en een game komen die zo ontzettend goed is dat je er spontaan stijve tepels van krijgt.

 8.   
  jelte23's avatar

  ik koop gewoon unity eind dit jaar en dan heb ik als nog een voor mij nieuwe AC. overigens zap het mij niet verbazen als ze eind dit jaar remastered versies van oudr ac games naar de new gen consoles brengen. Want ze zullen echt niet geen game uitbrengen als er een film komt.

 9.   
  Ralph P Scene's avatar

  Whuuuuut zijn ze van hun geloof gevallen?

 10.   
  HWSHHZ's avatar

  Best jammer aan de ene kant idd, maar de franchise moet egt veranderen qua gameplay etc want dat leek de laatste jaren veel te veel op elkaar. Ik zeg heel goed van Ubisoft, het lijkt of ze het beginnen te snappen

 11.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Boeie ben wel klaar met AC..Kga nooit weer een deel spel kopen of spelen.

 12.   
  FireBallz's avatar

  Totaal geen problemen mee. Ze hebben het met AC Syndicate zeker niet onaardig gedaan (afgezien van de glitches) en Unity moet ik ook nog uitspelen. Ik hoop wel dat ze nu echt weer eens een keer een meesterwerk als Brotherhood of Assassin’s Creed II maken.

 13.   
  DonnyW's avatar

  vond de laatste paar delen erg repetitief, vraag me af of dit met een tussenstop van een jaar opgelost gaat worden. dat het volgende deel 2 jaar op zich laat wachten wil niet zeggen dat er 2 keer zoveel werk in gestoken wordt

 14.   
  Masterdamned 020's avatar

  Ubisoft heeft een aantal onderdelen in games zitten die in alle games van ubisoft gebruikt worden dat is al jaren de basis van heel veel games en dat begint nu een beetje in herhaling te vallen en dus saai te worden kijk naar farcry en accreed bijvoorbeeld de synchronitatie torens het upgraden van je wapens en je speler je kan all zien aan de maps dat het veel van het zelfde is maar er is licht aan de horizon en het heet De Division eindelijk vernieuwing al lijkt het wel een lichte kopie van destiny maar ik heb de beta gespeeld en kan niet anders zeggen dat het eindelijk weer de goede kant op gaat.

  😀

 15.   
  Turk–Life's avatar

  Ubisoft maakt altijd vette games. Maar een jaar pauze kan geen kwaad. Vooral assassins creed is erg goed!