Survivalhorror Dead by Daylight aangekondigd

Er zijn weinig titels minder optimistisch dan Dead by Daylight. In de nieuwe surivalhorror van Behaviour Interactieve en Naughty Bear nemen vier menselijke overlevenden het op tegen een bloeddorstige killer. Een idee dat op het eerste oog verdacht veel lijkt op de succesvolle Kickstarter-campagne Friday The 13th, maar bij nadere inspectie veel verschillen heeft met de game over het monster met het iconische masker.

Dead by Daylight bevat namelijk ten eerste een willekeurige gegenereerde wereld. Hierdoor is het onmogelijk om, zoals bij veel andere games wel het geval is, de map uit het hoofd te leren en zo een voorsprong te hebben. Daarnaast bevat het spel verschillende soorten killers. Wie of wat we hierin kunnen verwachten is nog niet bekend, maar het zal ‘variëren van de ouderwetse slasher tot buitenaardse wezens die door muren heen kunnen lopen’.

[SCREENSHOTS]

Daarnaast zal je als overlevende ook samen moeten werken met je collega’s om je beul te slim of snel af te zijn. Er is namelijk gear te verzamelen om meer gezondheid te krijgen, of om de strijd aan te binnen met je achtervolger. Daarnaast kan het ook wel eens voorkomen dat je enige kans op overleving is om een medespeler op te offeren door hem bijvoorbeeld in zijn been te schieten…

Niet alleen de moordenaar heeft een kracht, ook de overlevenden hebben een voordeel: zij spelen de game namelijk in third person, waardoor ze om hoekjes heen kunnen kijken, terwijl de antagonist in first person speelt.


Naast de bovenstaande dev dairy en de concepttekeningen is er nog weinig bekend over de game, en mogen dus aannemen dat het allemaal nog in de kinderschoenen staan. Ook is er nog geen releasedatum gegeven, maar we weten wel dat het spel vooralsnog alleen op pc verschijnt.

  1.   
    PeletierValentine's avatar

    Ik stan deze game hard!