Ash vs Evil Dead vanaf 2 april ook te vinden in Dead by Daylight

Spelers van horror-surivalspel Dead by Daylight kunnen binnenkort rekenen op een wel erg ludieke samenwerking met een relevante film. Filmheld Ash (van “Ash vs Evil Dead”) doet zijn intrede als de zeventiende speelbare held in de game, geheel met het stemmenwerk van acteur Bruce Campbell en al.

De samenwerking tussen de horrorgame en -film werd vandaag aangekondigd op PAX East in het Amerikaanse Boston. Uiteraard was Campbell onderdeel van die onthullingscampagne, en zo geschiedde een losbandige gameplay-trailer om de komst van Ash te vieren:

Ervaren Dead by Daylight-spelers zagen de samenwerking met de 2016-film misschien al mijlenver aankomen, maar een gegeven paard wordt niet in de bek gekeken. Niet voor niets leent een brutaal karakter als Ash zich prima voor de inmiddels bijna twee jaar oude griezelgame.

Hoewel de trailer onduidelijk is over wanneer Ash precies speelbaar wordt gemaakt, is ontwikkelstudio Behaviour wél zo netjes de releasedatum even mede te delen via Twitter:


Dead by Daylight verscheen oorspronkelijk in de zomer van 2016, destijds als een Early Access-titel op Steam. Sindsdien is de game officieel gelanceerd van dat platform, maar ook lang en breed geport naar PlayStation 4, Xbox One en (vrij recentelijk nog) Nintendo Switch.

  1.   
    Sixty's avatar

    Dit wordt ook meteen mijn nieuwe favo survivor