GameTrailers sluit zijn virtuele deuren na 13 jaar

GameTrailers.com, de jarenlange bron voor trailers en ander videomateriaal omtrent games, sluit na dertien jaar zijn deuren. Gamers groeiden met deze website op, die in 2002 werd opgericht. In die tijd was de ‘gamejournalistiek’ vooral tekstgericht met statische afbeeldingen, aldus GameTrailers.

Het bedrijf zegt dat de website revolutionair was, omdat video nog nauwelijks ruimte in had genomen binnen deze industrie. Echter, tegenwoordig domineert video de gamejournalistiek, waaronder trailers, streams, Let’s Plays en nieuwsrubrieken.

When GameTrailers was founded in 2002, internet video was a revolutionary concept. Back then, online game journalism was still dominated by text articles and static imagery. GameTrailers helped change all that. Today, game journalism is dominated by video: trailers, live gameplay, Let’s Plays, and news shows.
GameTrailers begon natuurlijk klein, maar werd in 2005 door het bedrijf achter MTV, Viacom, overgenomen en groeide gestaag tot een zeer prominente website. Zeker met GTTV, waar Geoff Keighley’s roem mee begon te groeien, was één van de meest geanticipeerde wekelijkse shows van GameTrailers. In 2014 werd de site opnieuw overgenomen, door Defy Media.
I just wanted to confirm that GameTrailers is shutting down officially today. Everyone is being let go. We all found out mere hours ago, so we’re still reeling a bit. Sincerely, thank you all for the tremendous support.
Het is zowel voor de industrie als de werknemers een shock en onverwacht. Ben Moore van GameTrailers laat officieel weten dat de website zijn deuren sluit en dat alle medewerkers op zoek moeten naar ander werk. Ze moeten het nog even verwerken, maar ze bedanken iedereen voor de support afgelopen dertien jaar.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Het was al een site op life support nadat de andere helft van het personeel al eerder was losgelaten zover ik begrijp.
  Vroeger nog wel wat trailertjes op gekeken maar ze kregen steeds meer reclame waardoor ik er nooit meer kwam.

 2.   
  Tom's avatar

  Een reliek binnen de wereldwijde game-gemeenschap. Nog voordat YouTube en andere grote sites de nieuwste trailers aanboden, was het voornamelijk GameTrailers die snel en betrouwbaar was in dat aspect. Uiteindelijk werd dat vantage point ondermijnd door makkelijkere video-hosting en moest de site ook nog eens meerdere keren van eigenaar en redactie wisselen. Zelfs met een kersvers design (december 2015, geloof ik), is het schijnbaar niet rendabel meer. Erg zonde, ze hadden altijd kwalitatieve videoreviews en shows.

  Kan me nog heugen dat praktisch de hele redactie van GamersNET de feed van GameTrailers in de gaten hield. Nog voordat we eigen hosting-mogelijkheden hadden, embedden we vrijwel alle trailers die verschenen op die site. Mooie tijden.

 3.   
  Hitman047's avatar

  Triest. Ik kijk nog regelmatig de video-reviews en volg een heel stel van de shows…

  Er zit heel wat talent tussen die gasten, en de meeste zullen ook wel goed terecht komen, maar het is toch jammer dat de huidige groep waarschijnlijk uit elkaar gaat.

  Toch vaag hoe plotseling dit nog gegaan is: ’s Morgens kregen ze het nieuws dat dit hun laatste dag was. Heel bizar.

 4.   
  Tom's avatar

  Dat krijg je ervan als (te) grote bedrijven dit soort outlets bezitten. Dan wordt je werkplek van de ene op de andere dag verkocht aan een nieuwe eigenaar en meteen gesaneerd omdat het allemaal niet winstgevend genoeg is. Kapitalisme is goed en alles, maar het is gewoon schraal dat publieke liefde en passie voor games zo wegbezuinigd moet worden.

  Kan me verder ook niet voorstellen dat GameTrailers een gigantische lastenpost was voor Defy Media.

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Jammer zeg!! 🙁

  Ik kwam daar zo’n beetje elke dag in de tijd toen ik een PlayStation 2 en PlayStation 3 had om alle het nieuws rond reviews & trailers te volgen. Ik had me dan ook sterk vermaakt met de komst van de AVGN video’s en natuurlijk hun zeer uitgebreide Retrospectives,
  Top 100 Gametrailers of all time, en mijn fav de Time Lines van o.a Kingdom Hearts.

 6.   
  Leukste's avatar

  Ze hebben echt geweldige content gebracht zoals al vermeld werd. Helaas voor GT eindigt het dus hier. 🙁
  Ik hoop ook dat ze goed terecht komen.

 7.   
  Neolite's avatar

  GameTrailers was een achterhaald concept met de opkomst van YouTube, Twitch en de smartphone. Verbaasd mij eigenlijk dat ze nog zolang doorgegaan zijn.

  Kan mij nog goed herinneren dat er een groot scala aan usermade filmpjes te vinden waren, gameplay en trailers in combinatie met muziek. Youtube heeft dat echt helemaal overgenomen, vechten tegen de bierkaai.

 8.   
  MisterMDW's avatar

  Jammer, maar wel logisch… Vroeger was ik dagelijks op de website te vinden, omdat het hét medium was waar je als eerste de trailers en gameplay beelden kon vinden.
  Daarnaast werden de VGA’S voor het eerst via de site uitgereikt (meen ik mij te herinneren), wat mooie herinneringen oproept. Zoals de aankondiging van Batman Arkham City destijds…

  Helaas is het door andere sites waaronder YouTube achterhaald… zeer spijtig, maar ja niet alles kan blijven bestaan… 🙁

 9.   
  Degelijk Beestje's avatar

  Tom schreef, "Een degelijk reliek binnen de wereldwijde game-gemeenschap. Nog voordat YouTube en andere degelijke sites de nieuwste degelijke trailers aanboden, was het voornamelijk GameTrailers die snel en degelijk was in dat aspect. Uiteindelijk werd dat degelijke vantage point ondermijnd door makkelijkere video-hosting en moest de site ook nog eens meerdere keren van degelijke eigenaar en degelijke redactie wisselen. Zelfs met een degelijk design (december 2015, geloof ik), is het schijnbaar niet degelijk en rendabel meer. Erg zonde, ze hadden altijd degelijke videoreviews en shows.
  Kan me nog heugen dat praktisch de hele degelijke redactie van GamersNET de degelijke feed van GameTrailers in de gaten hield. Nog voordat we degelijke eigen hosting-mogelijkheden hadden, embedden we vrijwel alle trailers die verschenen op die degelijke site. Mooie en degelijke tijden. "

  Sluit mij hier volledig bij aan.