Godus Wars moet Godus nieuw leven inblazen

Het is een tijdje stil geweest rondom Godus, het nieuwe project van de inmiddels beruchte Peter Molyneux. Bijna een jaar geleden gaf de beste man aan niet meer met de pers te praten, maar daar lijkt nu toch echt verandering in te komen. Na het bericht dat zijn Twitter-account suggereerde dat hij met pensioen ging – en de daaropvolgende ontkenning door Molyneux zelf – is er nu nieuws verschenen over zijn nieuwste (maar eigenlijk niet meer zo nieuwe) geesteskindje.

Er komt nu namelijk een tweede game in die franchise: Godus Wars. Dit moet een (soort van) standalone game worden, maar bezitters van het oorspronkelijke Godus krijgen het spel wél gratis. Ook krijg je de originele game bij aankoop van het nieuwe spel. Ook blijft de oude versie van Godus gewoon in de Steam Store beschikbaar. Het is dus duidelijk dat Godus: Wars wel degelijk nauw verbonden is met het normale Godus.

Volgens ontwikkelaar 22cans heeft Peter Molyneux altijd geloofd in een tweedelig Godus: het ene deel rustiek en vredig (Godus), het andere gewelddadiger van aard (Godus: Wars). In Godus: Wars neem je het voor het eerst op tegen twee andere godheden. Zelf kies je natuurlijk ook een godheid, en door middel van vijftig verschillende eenheden en acht verschillende godenkrachten ga je de strijd aan om de controle over zeven continenten.

In een interview met Eurogamer beschrijft Peter Molyneux in niet mis te verstane taal wat het doel is van de game:

Is it like a Call of Duty 3? No, it’s not. It’s a pure and simple game. For me, I find RTSes impenetrable at the moment. They’re tweaked toward an audience which is hyper RTS. This is just pure and simple. You make a fucking big army and you go out and just fuck the other side. There’s a pleasure and a delight in that and that is multiplied by the Powers.
Ook licht hij zijn besluit toe om niet meer in contact te treden met de pers:
I came up with this simple strategy. I would just be a coder and a designer, and I would talk to the press perhaps about something I had done and had released, but not talk to the press about what I am doing, because that is clearly not working, and redefine my relationship with those people.
Het lijkt er dus op dat Molyneux aan het bijdraaien is: niet alleen is hij zich ervan bewust dat zijn media-aanpak niet bepaald goed werkte, maar ook de grootse beloften die hij deed over Godus lijken genuanceerd te worden.

Godus: Wars is direct beschikbaar in Early Access op Steam. Het spel kost 14,99 euro, maar vooralsnog zijn de gebruikersrecensies grotendeels negatief.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren