Peter Molyneux gaat met pensioen… of toch niet

Peter Molyneux, de game-ontwikkelaar die inmiddels een parodie op zichzelf is geworden, zette de game-industrie eerder deze week flink op zijn kop. De man meldde namelijk via Twitter dat hij met pensioen gaat!

In een reeks tweets maakte Molyneux bekend dat zijn carrière in de game-industrie er definitief opzit. Hij gaf aan dat Fable III de grootste fout in zijn carrière is geweest en liet weten dat Godus onmiddellijk verwijderd zou worden van Steam.


Na een kwartier verscheen echter de volgende tweet:


Het lijkt er dus op dat Molyneux slachtoffer is geworden van een hackersaanval. Aan de andere kant kan dit ook een publiciteitsstunt zijn geweest, want we hebben deze man weleens vreemdere dingen zien doen.

Peter Molyneux is één van de beruchtste ontwikkelaars in de game-industrie. De man heeft “loze beloftes maken” tot kunst verheven en daar is hij vooral de afgelopen jaren veelvuldig op afgerekend. Zo beloofde hij aan de winnaar van Curiosity een prijs die “zijn leven zou veranderen”, maar daar heeft de desbetreffende “geluksvogel” tot op heden nog niets van gezien. Ook jaagde Molyneux veel gamers tegen zich in het harnas omdat hij nooit de beloften is nagekomen die hij deed tijdens de Kickstarter-campagne van Godus.

Ondanks alle negatieve publiciteit heeft Molyneux dus blijkbaar genoeg vertrouwen in zichzelf om door te blijven gaan. Nu moet hij dat van de gamers nog terugwinnen…

 1.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  What we wanted to create is a connection to our world’s, and that’s wat I believe natal does…

 2.   
  Thomsnov's avatar

  Als dit fake is dan is het wel een slechte manier van aandacht vragen.

 3.   
  gamerfriend01's avatar

  Heb wel compassie met Peter Molyneux.
  Moest je hem in het juiste team zetten zou hij volgens mij weer goede games kunnen maken 😉

 4.   
  dav1d's avatar

  Ik snap ook niet waarom deze man altijd een pispaal is. Hij heeft mij talloze uren aan gameplezier gegeven -> black & white, fable.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  Grappig hoe ik die tweets in Molyneux’ stem lees 😛

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  “User reviews: Mostly Negative (5,424 reviews)”

  Yup, als hij echt Godus van Steam af zou halen zou ik het niet eens zo vreemd vinden. En dat hij met pensioen zou gaan.. eigenlijk ook niet.

 7.   
  Dark_Phoenix's avatar

  dav1d schreef, "Ik snap ook niet waarom deze man altijd een pispaal is. Hij heeft mij talloze uren aan gameplezier gegeven -> black & white, fable. "

  Dat is ook de enige wat hij goed deed. De rest is crap.