Volition toont gecancelde PSP-game Saints Row: Undercover

Misschien nog wel interessanter dan de games die verschijnen, zijn de games die nooit zijn verschenen. Bijna elke ontwikkelaar heeft wel een aantal prototypes liggen van spellen waar het ooit aan is begonnen, om ze vervolgens nooit af te maken. In de meeste gevallen verstopt de studio deze voor eeuwig achter slot en grendel, maar ontwikkelaar Volition vormt een aangename uitzondering op deze regel.

In 2009 werkte de Amerikaanse studio aan de PSP-titel Saints Row: Undercover. Dit begon als een draagbare versie van Saints Row 2, maar groeide uiteindelijk uit tot een losstaand project dat door een externe studio werd ontwikkeld. Saints Row: Undercover bevatte enkele basic mogelijkheden om je personage aan te passen, een tutorial-level en een functionele open wereld voordat de game gecanceld werd door Volition en het inmiddels failliete THQ.

Om te laten zien wat misschien wel één van de grootste PSP-games ooit had kunnen zijn, zal Volition volgende week via Twitch een demonstratie geven van Saints Row: Undercover. Op 28 januari om 23:00 uur krijgen we de PSP-game in zijn volle bug-glorie te zien. Wil je alvast een voorproefje, check dan onderstaande video.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren