Game je rijk met FIFA 16 en Call of Duty

In de wereld van games hadden wij al de variant ‘betalen om te winnen’ en daar komt de optie ‘laat je uitbetalen als je wint’ binnenkort bij. Het gaat om de site Gaimerz.com van de Engelse broertjes Denney (27 en 28 jaar oud), die gamers de mogelijkheid geven om geld in te zetten op de uitkomst van onder andere partijtjes FIFA 16 of Call en Duty: Black Ops III.

De associatie met gokken zal bij velen opborrelen, maar volgens een stukje in de FAQ-lijst betreft het hier geen variatie op gokken omdat de uitkomst en de verdeling van de prijzen worden gebaseerd op de vaardigheden van de spelers en niet zozeer het toeval of geluk. Deze uitleg is volgens de heren dan ook voldoende om het vermoeden van illegale praktijken tegen te gaan.

Video gaming is a skill based activity so the outcome of any contest – and therefore the resultant distribution of any potential fixed wagered amount – will be determined by the relative skill of each participant competing in a contest.

Voor vaardige gamers komt er ogenschijnlijk een lucratieve manier om een zakcent te verdienen. De vraag is welk percentage van de transacties naar Gaimerz stroomt, maar dat de oprichters een verdienmodel hebben ingebouwd, is een zekerheid.

Wat vind jij van deze constructie?

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Vroeg of laat ging dit gebeuren, het zal niet meer lang duren en er zullen ook diverse andere sites om de hoek kijken. Vraag me af hoelang het duurt ook illegale praktijken gaan voorkomen binnen Esports.

 2.   
  boogy0603's avatar

  k snap er geen hol van

 3.   
  MikeGevers's avatar

  En maar klagen dat eSports niet serieus worden genomen. Andere sporten zijn 贸贸k gebaseerd op de vaardigheden van de spelers, maar als je een weddenschap aangaat op een sportwedstrijd, is het nog steeds gokken. 馃檮

 4.   
  Thomsnov's avatar

  Echt heel vet dit als je nu goed bent kun je dus zeker wel Eem zakcentje verdienen

 5.   
  Speedredz's avatar

  Goed idee hoor !

 6.   
  FireBallz's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Vroeg of laat ging dit gebeuren, het zal niet meer lang duren en er zullen ook diverse andere sites om de hoek kijken. Vraag me af hoelang het duurt ook illegale praktijken gaan voorkomen binnen Esports.
  "

  Dat vroeg ik me ook af. Ik denk dat als dit een succes wordt, al veel illegale bedrijven eens komen kijken.

 7.   
  sksk55's avatar

  er is all redelijk lang een website voor cs:go waar dit kan dacht ik

 8.   
  Musicman88's avatar

  FireBallz schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "Vroeg of laat ging dit gebeuren, het zal niet meer lang duren en er zullen ook diverse andere sites om de hoek kijken. Vraag me af hoelang het duurt ook illegale praktijken gaan voorkomen binnen Esports.
  "

  Dat vroeg ik me ook af. Ik denk dat als dit een succes wordt, al veel illegale bedrijven eens komen kijken."

  Ja, dan is het ‘gokken op voetbalwedstrijden’ toch ook geen gokken meer? Dan is dat ook gewoon de skills van de ene ploeg tegen de skills van de andere ploeg. I’m confused 馃槙

 9.   
  Thijs.'s avatar

  dit bestaat al zo lang. al sinds counter strike 1.6 groot was en misschien zelfs eerder. Bijvoorbeeld egamingbets