Star Wars: Battlefront populairder op PlayStation 4 dan op Xbox One en pc samen

Uit spelersstatistieken van Star Wars: Battlefront blijkt dat de PlayStation 4 domineert als het gaat om spelersaantallen. Op het moment van schrijven, spelen bijna drie keer zoveel gamers Battlefront via de PlayStation 4 in vergelijking met de Xbox One.

De statistieken worden bijgehouden door p-stats.com. Deze website voorziet onder andere de Battlefield-serie van spelersstatistieken. Op de speciale Star Wars: Battlefront-pagina kun je de huidige spelersaantallen bekijken. Op het drukste moment in de afgelopen 24 uur, speelden ongeveer 350.000 gamers Battlefront tegelijkertijd. In hoeverre deze spelersaantallen overeen komen met verkoopcijfers, zullen we binnenkort waarschijnlijk te weten komen.

Heb jij Star Wars Battlefront al gekocht? Zo ja: op welk platform speel je de game?

 1.   
  Bram_M99's avatar

  En ook niet een beetje meer spelers! Ik ben er gelukkig een van

 2.   
  Neolite's avatar

  Dit is natuurlijk een beetje goedkoop scoren zo…. Als je gaat kijken naar de afgelopen vierentwintig uur, het huidige is namelijk irrelevant, dan zie je dat het volledig in lijn is met de verkopen van de beide consoles.

  Daarnaast moet je hierbij meenemen dat de XboxOne 2 grote releases heeft gehad zeer korte tijd voor het uitkomen van deze game(Halo 5 en Tomb Raider) en geld kun je maar een keer uitgeven.

  Ook is het blijkbaar totaal niet aangeslagen op de PC, iets wat ik gezien de bagger die uitgevers de laatste tijd porten naar de pc niet verwonderlijk vindt.

  Tevens is dit een vergelijking als van “aandeel Android groter dan Iphone en WindowsOS samen!” Logisch gevolg van het aantal beschikbare apparaten.

 3.   
  joske62's avatar

  Op de pc is het spel nog stukken mooier en speelt vlot op ultra settings.

 4.   
  Neolite's avatar

  ”joske62″ schreef, "Op de pc is het spel nog stukken mooier en speelt vlot op ultra settings."

  Alleen heeft het geen dedicated servers… Dat is gewoon doodzonde.

 5.   
  Koen's avatar

  Neolite schreef, "Dit is natuurlijk een beetje goedkoop scoren zo…. Als je gaat kijken naar de afgelopen vierentwintig uur, het huidige is namelijk irrelevant, dan zie je dat het volledig in lijn is met de verkopen van de beide consoles. "

  Zowel de huidige cijfers als het piekmoment zijn momentopnames en zeggen wat dat betreft even ‘weinig’ over het aantal vaste spelers. Wie weet was het piekmoment van de Xbox One juist een uitschieter. Zonder gemiddelde cijfers moeten we het hiermee doen.

 6.   
  Neolite's avatar

  Blijkbaar snap je niet goed wat ik gezegd heb. Met de nadruk op als je gaat kijken naar de huidige cijfers, is dat wel degelijk in lijn met de verkopen van de consoles. En is het dus totaal niet verwonderlijk dat de Playstation “op dit moment” meer actieve spelers heeft(tijdsverschil daargelaten).

 7.   
  Koen's avatar

  Oke. Ik dacht dat je met goedkoop scoren doelde op de huidige momentopname ten opzichte van het piekmoment 🙂

  Maar ik denk inderdaad dat de grootste verrassing zit in de lage cijfers van de pc. Als je kijkt naar de cijfers van Battlefield dan scoort de pc in verhouding veel beter.

 8.   
  Fiscus's avatar

  Ben momenteel aan het genieten van Battlefront op de PS4 en het voelt goed

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Op ps4 hebben ze ook niet veel anders te spelen. Ik weet zeker dat iemand dit verkeerd gaat opvatten, maar er is voor zover ik me kan herinneren weinig interessants uitgekomen voor de ps4 de laatste tijd.

 10.   
  PSPfreaky's avatar

  Neolite schreef, "

  ”joske62″ schreef, "Op de pc is het spel nog stukken mooier en speelt vlot op ultra settings."

  Alleen heeft het geen dedicated servers… Dat is gewoon doodzonde.
  "

  Eerst vond ik dit ook zonde, maar ik mis het totaal niet! Kies gewoon een mode die je wil spelen en als je wil de map en dan zit je binnen 5-10 seconden in de server.

  Daarnaast vind ik Star Wars Battlefront op de PC verreweg van bagger! Ze lijken Battlefield 4 totaal te zijn vergeten. Het speelt een stuk beter!