EA gaat door met Star Wars: Battlefront 2 en andere projecten

Met de overgang van Geaorge Lucas naar Disney, kwam EA direct in beeld als het gaat om Star Wars-games. Star Wars: Battlefront verschijnt aankomende week en ook The Old Republic is al eventjes bij EA ondergebracht. Maar hoe ver de deal tussen Disney en EA ging, was nog niet bekend. Inmiddels lijkt daar duidelijkheid in gekomen, want tijdens de UBS Global Technology Conference in San Francisco heeft EA naar buiten gebracht dat ze nog veel meer Star Wars-games gaan maken.

Het gaat om een 10 jarige deal met Disney voor het maken van heel veel Star Wars-games. Een Star Wars: Battlefront 2 (die waarschijnlijk een andere titel zal krijgen) zal sowieso verschijnen. Daarnaast is Visceral Games (Dead Space) bezig met een Star Wars-game, waar Uncharted Director Amy Hennig bij betrokken is. Dit zou kunnen gaan om een RPG, maar dat zijn nog slechts geruchten. De deal tussen EA en Disney gaat daarnaast niet alleen over de oudere films, maar ook over de nieuw te verschijnen films.

EA heeft echter wederom duidelijk gemaakt dat zij geen plannen hebben om films direct tot games te vertalen. Wat ons betreft een fantastische beslissing, omdat de meeste filmgames totale bagger blijken te zijn.

We zijn voorlopig nog niet van de combinatie Electronic Arts en Star Wars af. We hopen op veel moois. Hebben jullie daar een beetje vertrouwen in?

 1.   
  HelBoy NLD's avatar

  Zeker vertrouwen!!! Heb inmiddels de 10 uur van EA Access erop zitten, en alle levels die ik heb gespeeld voelde als Star Wars 🙂

 2.   
  TheNerdNL's avatar

  als het net zo als battlefrond wordt. of beter vindt ik het goed.

 3.   
  King of Heroes's avatar

  Hahahahaha!

  Oh wacht, ze zijn serieus. Wel. Shit. Ik vraag me af hoe ze ons gaan proberen af te zetten bij de andere games. 😳

 4.   
  Bram_M99's avatar

  Klinkt goed, maar gaan die dan niet teveel op elkaar lijken…?

 5.   
  Nitrix31's avatar

  Vond de beta niet echt vermakelijk. Moet wel zeggen dat de game er goed uit ziet en in zekere mate kreeg ik wel het typische starwars gevoel.

 6.   
  Mandamo's avatar

  (null)

 7.   
  mmx's avatar

  Als ze dan bij starwars Battlefront 2 dan ook maar eens aan de single players gaan denken .