Foto’s tonen zeldzame Nintendo-PlayStation-console in actie

Eerder dit jaar stuitte een ongelofelijke geluksvogel tijdens het opruimen van zijn zolder op een SNES-CD. Dit is een extreem zeldzame console die Nintendo en PlayStation ooit samen ontwikkelden. Vanwege een ruzie tussen beide partijen zag dit apparaat nooit het levenslicht, maar toch zwerven er nog steeds enkele prototypes rond op de wereld.

De gelukkige vinders Dan en Terry Diebold toonden hun SNES-CD eerder al in een video, maar omdat het apparaat nooit aangesloten werd gedemonstreerd, twijfelden veel gamers aan de echtheid ervan.

Om de authenticiteit van hun SNES-CD voor eens en voor altijd te bewijzen, besloten Dan en Terry de console te demonstreren. Het was nog even zoeken naar een geschikte stroomkabel, maar uiteindelijk is het de heren gelukt om de console aan te krijgen. Het aangesloten apparaat is getoond op de Retro.HK-beurs in Hong Kong.

Bij de SNES-CD werd een cartridge van Street Fighter 2 geleverd, maar deze was helaas kapot. Ook kreeg men de disklezer niet aan de praat, maar volgens experts is het mogelijk dat deze met opzet is uitgeschakeld door de makers. Dat zou ook verklaren waarom dit prototype niet is vernietigd zoals de meeste van zijn broertjes. Gelukkig sleutelen professionele monteurs momenteel aan de console, in de hoop de disklezer toch te kunnen activeren.

Een bezoeker van de beurs heeft foto’s geschoten van de console, zodat ook wij kunnen meegenieten. Check zijn kiekjes hieronder!

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Koenboy1304's avatar

  Is er ook een waarde vastgesteld van de console of is hij waardeloos?? (ben ik best wel benieuwd maar)

 2.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Cool!!!

 3.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Is wel erg vet!

 4.   
  Vinstaro's avatar

  Zoiets zou ik in een vitrine plaatsen, een uniek stukje retro.

 5.   
  PaNNa's avatar

  Hopelijk krijgen ze dat ding aan de praat.

 6.   
  N-Sortin's avatar

  PaNNa schreef, "Hopelijk krijgen ze dat ding aan de praat."

  Op fotos lijkt het werkzaam.

  Nou doen zij dat maar een samenwerking hoe meer keuze.