EA: Star Wars: Battlefront verkoopt 13 miljoen keer voor 31 maart 2016

Star Wars: Battlefront belooft een populaire game te gaan worden. Maandag werd bekend gemaakt, dat de beta van de game door 9,5 miljoen mensen was gespeeld. EA komt nu met de verwachting, dat Star Wars: Battlefront 13 miljoen keer verkocht zal worden voor 31 maart 2016: het einde van het boekjaar.

De baas van EA, Andrew Wilson, sprak deze verwachting uit tegen de beleggers van het bedrijf. Zes maanden geleden werd nog berekend, dat er ‘slechts’ 9 tot 10 miljoen exemplaren van Star Wars: Battlefront zouden worden verkocht. Vanwege de positieve cijfers naar aanleiding van de beta en het hoge aantal pre-orders, zijn de verwachtingen nu naar boven opgeschroefd.

Ook na het einde van het boekjaar verwacht EA nog goede verkoopcijfers, mede dankzij de vier DLC-bundels die zijn aangekondigd.

Wilson legde ten slotte de nadruk op het partnerschap met Disney en de mogelijke ontwikkeling van nieuwe Star Wars-titels. Er staan al een aantal projecten in de planning, maar verdere details over die games blijven voorlopig achterwege.

 1.   
  irapi's avatar

  Lijkt me vrij reeël, genoeg Star Wars fans en liefhebbers van de oude Star Wars: Batllefronts (zoals ik).

 2.   
  Noice!'s avatar

  De game was maar matig, maar wat wisten ze goed dat Star Wars gevoel af te geven. Vooral door die geluiden lijkt het alsof je er midden in zit. De game zelf speelt als een drol, maar ik wilde hem toch hebben als fan zijnde dus had ik hem al besteld. Maar toen: €50 voor de seasonpass?? Zijn ze wel goed bij hun hoofd, dan blijft er over 3 maanden niks over van je online only game.

  Ik speel de game wel gewoon op EA Acces 10 uur een week voordat hij uitkomt, net als ik momenteel doe met NFS, en dan koop ik de game wel een keer alsie in de budgetbak ligt.

  EA Acces heeft me al veel geld bespaard. EA Acces: only on Xbox!

 3.   
  Leukste's avatar

  “De huid niet verkopen voor de beer geschoten is.” Wacht nou even met cijfertjes gooien. En ga nu eerst eens zorgen dat de launch succesvol is. Daarna kun je gaan pronken met je beoogde telraampjes. 😉

 4.   
  MBgamer's avatar

  Ik vond het niks de beta.. Maar gun het ze wel natuurlijk!

 5.   
  gamerfriend01's avatar

  Kan je ea access ook betalen met een xbox live marketplace kaart vond soms op internet dat alleen credit kaarten mogelijk zijn?

 6.   
  Speedredz's avatar

  Ik ga heb zeker kopen

 7.   
  nielsiebro's avatar

  vette klokje

 8.   
  joske62's avatar

  Game is wel wat overroepen, eerst kijken wat de reviews vertellen.
  Vond in de beta de battles wat hectisch. Enkel het geluid was subliem.

 9.   
  Supermanneke's avatar

  Ik heb de game gepreordered met wat cadeaubonnen ( 😀 ) bij Bol, vond de beta niet heel speciaal qua gameplay. Beetje makkelijk, maar het speelde wel lekker weg. En het was audiovisueel echt super, de feeling zat er wel helemaal in.

 10.   
  King of Heroes's avatar

  Ik blijf er van weg tot hij een redelijke prijs heeft. 2/3 van het spel komt via DLC na release. En voor 1/3 van het spel moet je dus de volle pot betalen? Nee dank u, ik koop het wel wanneer alle DLC gebundelt zijn voor de normale prijs van €60.

 11.   
  Puddingboom's avatar

  star wars succesformule.

 12.   
  Overload14's avatar

  Ik zou er niet van verschieten als het spel nog meer verkocht zal worden maar gewoon om het feit dat het een star-wars spel is.