Star Wars: Battlefront beta door 9,5 miljoen mensen gespeeld

De beta van Star Wars: Battlefront is de grootste test geweest uit de geschiedenis van Electronic Arts. Waar eerst nog van 9 miljoen spelers gesproken werd, heeft EA nu laten weten dat maar liefst 9,5 miljoen gamers de beta van Battlefront hebben gespeeld. Ter vergelijking: de beta van Destiny trok in 2014 4,6 miljoen gamers en de Black Ops 3 beta werd deze zomer door “miljoenen” gespeeld, al gaf Activision geen concrete cijfers prijs.

Het is in ieder geval een verpulvering van de eerdere records van EA. De uitgever liet verder weten dat alle spelers 1,6 miljard minuten hebben besteed in de game, wat neerkomt op 158.730 weken. Dit is lang genoeg om de originele Star Wars-trilogie 4,2 miljoen keer te bekijken. Overigens hebben 6 miljoen gamers in de Star Wars: Battlefront beta rang 5 behaald.

Genoeg data dus voor EA om zich helemaal voor te bereiden op de lancering van de game, over iets meer dan drie weken.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Vroeger hadden we demo’s, tegenwoordig krijgen we een open beta. Het is gewoon marketing zodat de uitgever weer met cijfers kan pronken.

  Alsof ze echt stuk voor stuk naar de feedback van 9,5 miljoen gamers gaan luisteren.

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Tot op zekere hoogte ben ik het wel met je eens, maar met zulke grootschalige beta’s kunnen bepaalde problemen natuurlijk wel duidelijk worden voor de ontwikkelaar. Op zich is zo’n beta best nuttig als stresstest voor de servers, het matchmaking-systeem (zie Rainbow Six: Siege) en bepaalde balansproblemen. ๐Ÿ™‚

 3.   
  ChielB's avatar

  Kwalitatief ‘luisteren’ zal inderdaad nooit gaan bij zulke aantallen. Ze kunnen er vooral hun voordeel mee doen door data te analyseren.

  Bij een (open) beta ligt de nadruk volgens mij wel een stuk meer op feedback krijgen (data) en daar de game/techniek op tweaken. Natuurlijk breng je je game dan weer mooi onder de aandacht, mits de boel wel lekker draait en in de smaak valt. ๐Ÿ™‚

 4.   
  Kamelot2's avatar

  Wat wil je hier nou mee zeggen? Dat het een geweldige game gaat worden? Sorry, heb de demo/beta gespeeld en vind het in mijn opinie geen moer aan. Dat soort cijfers zegt echt helemaal niks. Wel handig Open beta om dingen te constateren maar meer niet.

 5.   
  Sa.'s avatar

  Heb enorm genoten van de beta! Voor mijn gevoel werkte alles prima, alleen vind ik het persoonlijk zeer storend dat als ik mijn party join in een game, ik automatisch naar het enemy team wordt gebracht. Zelfs als er meer dan genoeg plekken open staan in het team van mijn party-genoten. Ik zou blij zijn als ze dat op de full game aanpassen. Over wat Erik zei, ik denk wel dat je gelijk hebt, de meeste Open Beta’s zijn tegenwoordig meer een soort demo’s voor de MP. Wat Halo 5 had, dat was echt een beta zoals Michiel en Leon aangeven. Die kwam namelijk een klein jaar voor de full game uit. Dat betekent dat ze echt de tijd hadden om veel dingen te tweaken. Deze beta kwam 1 maand voor de game uit, als je daarbij bedenkt dat de game ook nog fysiek gemaakt moet worden, is dat wel heel krap. Misschien dat ze de grotere tweaks in een day-one patch gooien.

 6.   
  Fiscus's avatar

  Nog een paar weken wachten en dan kan ik de ‘echte’ game spelen. Vond de beta echt vet!

 7.   
  Leukste's avatar

  Leuke cijfers voor EA. Maar ik heb er persoonlijk bar weinig aan. ๐Ÿ˜ณ

 8.   
  Speedredz's avatar

  Helaas heb ik de beta niet kunnen spelen maar ik ga zowiezo de echte game kopen.

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Vergeet niet dat de beta van Battlefront ook op de PC te spelen was tegenover Destiny. Maar dat er maar 6 miljoen van de 9,5 rank 5 hebben gehaald… Dat betekent dat gewoon al 3,5 miljoen mensen een aantal minuten hebben gespeeld en de beta niet meer hebben aangeraakt.

  Ik hoor veel mensen zeggen dat Battlefront niet is wat ze hadden verwacht.

 10.   
  FireBallz's avatar

  dat belooft wat. Ik moet toegeven dat ik erg veel zin in de volledige game heb.

 11.   
  PaNNa's avatar

  Dit is een indrukwekkend cijfer, moeilijk is het niet om te weten te komen voor hen aangezien alles opgeslagen wordt in een database..

 12.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik heb hem ook gespeeld. 1 minuut omdat mijn pc het niet aan kon. Daarnaast zijn er vast ook genoeg mensen die er geen ruk aan vonden dus zulke cijfers zeggen vrij weinig

 13.   
  TheNerdNL's avatar

  Hier ben ik dus 1 van geweest. We jow (9,5 miljoen) ๐Ÿ˜€

 14.   
  Daniel Z's avatar

  Behoorlijk aantal en ik vond Battlefront tijdens de stream wel vet. Ik wil wel eerst meer modi zien of spelen voordat ik overstag ga om hem aan te schaffen.

 15.   
  Overload14's avatar

  Ik ben eigenlijk nog steeds teleurgesteld en ergens denk ik dat de nieuwe battlefront een flop gaat worden. Het spel zal bij de release zeker niet slecht verkopen puur om de reden dat het een Star Wars spel is maar ik denk dat veel spelers snel gaan afhaken na een paar dagen. In mijn ogen voelt het eerde aan als Battlefield met een Star Wars jasje en ik vind deze nieuwe battlefront het gevoel van de vorige Battlefronts missen wat ik eigenlijk wel erg jammer vind. DICE is in mijn ogen ook een fantastische ontwikkelaar alleen gaan ze de laatste jaren wat bergaf wat mij betreft maar dat ligt ook volledig aan EA. Maar we zullen zien hoe het verloopt. Misschien dat ik hem nog wel koop maar dan wanneer er een complete of premium editie verkopen met alle DLC’s zoals ze nu met battlefield doen. Want 60euro betalen voor een “onafgewerkt” spel gaat er een beetje over vind ik.