DICE overtrad de wet tijdens onderzoek voor Star Wars: Battlefront

Elke zichzelf respecterende game- of filmmaker doet research voorafgaand aan zijn nieuwe project, om ervoor te zorgen dat alle details kloppen. Zo ook de Zweedse studio DICE, die voor Star Wars: Battlefront foto’s wilde schieten van locaties uit de films. Eén daarvan was het Redwood National State Park in Californië, dat in Return Of The Jedi dienstdeed als Endor.

Er was destijds echter één probleem: de maand dat DICE in Californië was, was precies de maand dat de overheid van de Verenigde Staten al zijn diensten stopzette. Dat hield dus in dat ook de nationale parken gesloten waren. DICE heeft destijds daarom ingebroken in het park, zo vertelt design director Niklas Fergraeus:

Yeah. The [US] government shutdown [of October 2013] was in effect at the time. And one of the things that happens during those is that the people who take care of the National Parks don’t work, so they were closed. That meant we were denied access to some of the locations, so we had to… find other ways. Like proper Rebels.
Of deze duistere misdaden hebben geresulteerd in een goede game, weten we vanaf 19 november.

 1.   
  gamerfriend01's avatar

  Wel dom om dit dan gewoon te zeggen in een interview

 2.   
  Moodey's avatar

  Ze zeggen t waarschijnlijk omdat t waarschijnlijk toch niet uitmaakt

 3.   
  QTxJess's avatar

  “Like proper rebels.” Haha, ik vind helemaal mooi. En het lijkt me inderdaad niet dat ze hiermee in de problemen komen, anders hadden ze het echt niet gezegd.

 4.   
  LXZ-76's avatar

  ”gamerfriend01″ schreef, "Wel dom om dit dan gewoon te zeggen in een interview"

  Hoezo is dit dom, het is gewoon een leuke annekdote.

  Dat je iets zegt over een misdaad of overtreding maakt nog niet dat justitie je kan veroordelen laat staan vervolgen. Kijk maar naar de bekentenis van Joran van der Sloot, in het programma van Peter R de Vries. Hij zei achteraf hierover, ik heb toen gelogen. Ja dat kan en dus bewijst ‘zijn bekentenis’ niet dat hij die misdaad heeft gepleegd.