Meer details over nieuwe modi Star Wars: Battlefront

Waar eerder vandaag al het nieuws kwam dat Han Solo zijn opwachting zal maken in de aankomende Star Wars-game. Nu blijkt echter ook dat Princess Leia en Emperor Palpatine hun opwachting zullen maken in de game. Daarnaast kunnen we ook aan de slag met drie gloednieuwe modi.

Ten eerste is daar Heroes vs Villains. Zoals de naam al doet vermoeden, nemen drie helden van de rebellen het op tegen drie helden van de Empire. Volgens EA is deze modus ontworpen voor korte, intense gevechten. Wanneer een speler wordt gedood als Hero, zal degene als normale soldaat voor de rebels of Empire respawnen. Het doel van deze modus is om alle Heroes van de tegenstander uit te schakelen, of aan het einde van de ronde zo veel mogelijk Heroes levend te hebben aan je eigen kant. Degene die dit in drie potjes het vaakst weet te doen, wint.

De nieuwe modus Battles wordt uitgevochten tussen een speler en een computergestuurd leger, of twee personen. In het laatste geval bestaat de mogelijkheid om of tegen elkaar te strijden, of met elkaar tegen een computergestuurd leger. Welke opzet je ook kiest, het doel van de modus is om 100 tokens te verzamelen, die neergeschoten tegenstanders laten vallen. Ook kent deze modus een Hero-variant, simpelweg Hero Battles genaamd, die in principe hetzelfde is, maar dan hebben de spelers de beschikking over Heroes als Darth Vader en Han Solo.

De laatste nieuwe modus zijn de Training Missions, een vijftal missies die nieuwkomers de technieken wat beter laat leren kennen. Denk hierbij aan vlieglessen voor de X-Wing en een snelcursus Lightsaber-vechten.

Naast de al bekende personages kennen ook nieuwelingen Princess Leia en Emperor Palpatine een drietal vaardigheden waarmee ze zich onderscheiden op het slagveld. Princess Leia kan met Trooper Bane een krachtig salvo afvuren waarmee ze met één schot een Stormtrooper kan omleggen. De Enhanced Squad Shield lijkt op het normale schild, maar is zoals de naam al doet vermoeden een stuk sterken. Ook kan er vanuit het Enhanced Squad Shield geschoten worden met Trooper Bane. Iets wat bij de normale schilden niet kan. De vaardigheid waar de het hele rebellenteam iets aan heeft is de Supply Drop. Hiermee kan Princess Leia een krat aanroepen waar verschillende power-ups inzitten zoals health boosts en Hero-tokens.

Hoewel Emperor Palpatine een oude man lijkt, is niks minder waar. Met zijn gevaarlijke Force Dash schiet hij met hoge snelheid zijn vooruit, waardoor hij ineens gevaarlijk dicht bij vijandelijke soldaten kan komen. Net als Princess Leia kent Emperor Palpatine een supply drop, genaamd Imperial Resources waarmee hij zijn team van welkome power-ups kan voorzien. Zijn meest offensieve vaardigheid is Force Lightning. Vooral in combinatie met de Force Dash is de aanval dodelijk. Ren een groep vijanden in met Force Dash, en frituur ze vervolgens met Force Lightning.

Star Wars: Battlefront verschijnt 17 november voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren