Zo speel je de nieuwste pc-games met gemak op je brakke pc – GN Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Het najaar is begonnen en dat betekent dat er weer talloze nieuwe games in het verschiet zijn. Wil je deze graag op pc spelen, maar heeft jouw game-pc ondertussen wel zijn beste tijd gehad? Dan kan je natuurlijk besluiten om er het nodige geld tegenaan te smijten en voor een dikke upgrade te gaan. Je kunt echter ook de kracht van de cloud gebruiken, zoals Larry Gadea toont op zijn blog. Met behulp van Amazon Cloudservers is het Gadea gelukt om The Witcher 3 met een uitstekende framerate te spelen op een simpele Macbook.

Voor circa 47 eurocent per uur kun je zo de nieuwste pc-games op iedere pc draaien! Op deze wijze kan je bijna 2.100 uur gamen voor de 1.000 euro die je al snel kwijt bent aan een degelijke desktop. Voorwaarde voor een goede framerate en lage latency is wel dat je enigszins in de buurt van een Amazon-datacenter woont. Kijk op Gadea’s blog voor uitgebreide informatie over zijn aanpak.

Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Het leven van een game-journalist: The Movie

Eet smakelijk!

 1.   
  Mjolnir's avatar

  Leuk, maar de vorige game-streaming dienst die zo werkte is laatst ook al failliet gegaan, OnPlay ofzoiets. Was degelijk maar maakt weinig beloftes echt waar. Ik geef het een jaar.

 2.   
  Tom's avatar

  Dit is inderdaad grofweg hetzelfde principe als OnLive. Probleem van die service was echter dat het een flinke duit kostte en dat je er eigenlijk maar een handjevol streambare AAA-games voor terugkreeg.

  Net voordat OnLive ten onder, schreef ik nog wel een column over de voor- en nadelen van de service, voor de liefhebbers. Conclusie: te veel geld voor te weinig games die in te veel gevallen ook niet optimaal gestreamd konden worden. De wereld was er nog niet klaar voor, zullen we maar zeggen.

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Nou ja, de grap is hier natuurlijk dat die servers van Amazon eigenlijk helemaal niet voor dit doeleinde bedoeld zijn. Die servers dienen vooral als opslag voor bedrijven en dergelijken, maar met een beetje creativiteit kan je ze dus ook voor andere zaken gebruiken. Je moet dan ook nog steeds die games, zoals The Witcher 3 hier, zelf gekocht hebben.

 4.   
  TinusGN's avatar

  Ik zou voor t lange termijn gaan en gewoon wat geld investeren

 5.   
  Musicman88's avatar

  Creatief en mooi gedaan, al was het idee er al eerder. Maar, ik denk dat hier vanuit Amazon ook maatregelen op genomen gaan worden. Wat al gezegd wordt, daar zijn deze servers niet voor gemaakt. Dat ze het aankunnen is een tweede. Van de andere kant is het ook maar goed dat niet iedereen dit gaat doen. Ik ben bang dat dan of de kosten van je provider drastisch omhoog gaan, omdat zij meer en betere servers nodig gaan hebben om al deze traffic in goede banen te leiden, of iedereen zijn internetsnelheid gaat gewoon omlaag door de hoeveelheid traffic. Want laten we eerlijk zijn, daarvoor is internet ook niet gemaakt. Kleinere games kan dit moeiteloos mee gedaan worden. Maar grote AAA games gaat denk ik problemen opleveren.

 6.   
  3333/3333's avatar

  Er bestaan ook gewoon services die hier voor gemaakt zijn en exact hetzelfde doen als in de video, maar dan beter en minder omslachtig. Leap Computing bijvoorbeeld.