PlayStation Plus in oktober 2015 brengt o.a. Super Meat Boy en Broken Age

Het einde van de maand is nabij en dat betekent dat het voor Sony tijd is om de reeks nieuwe PlayStation Plus-spellen van de volgende maand te onthullen. Nadat velen de PlayStation Plus-games in september wat vonden tegenvallen, brengt ook oktober geen spetterende verrassingen.

Voor de PlayStation 4-gamers met een Plus-abonnement zijn er vanaf volgende week drie nieuwe spellen te downloaden. Allereerst staat de zeer lastige platformer Super Meat Boy te wachten, evenals het prachtig vormgegeven Broken Age van Tim Schafer. Tot slot kan ook de puzzelgame Unmechanical Extended aan de catalogus toegevoegd worden.

PlayStation Vita-gamers kunnen in oktober dankzij Cross-Buy al meeprofiteren van Super Meat Boy en Broken Age, maar kunnen daarnaast ook aan de slag met twee andere spellen. Dit zijn de side-scroller Kung Fu Rabbit en het ritmische vechtspel Kickbeat.

Met de PlayStation Plus-games van oktober kunnen ook PlayStation 3-gamers hun gamebibliotheek met vier nieuwe games uitbreiden. Unmechanical Extended, Kickbeat en Kung Fu Rabbit zijn namelijk allen voor de PlayStation 3 beschikbaar. Daarnaast is ook de platformer Chariot gratis te downloaden.

Check hieronder in één oogopslag welke PlayStation Plus-games de Instant Game Collection verlaten en aanvullen. Let op, niet alleen de PlayStation Plus-games van september zijn vanaf 6 oktober niet meer te downloaden, dit geldt ook voor de PlayStation Plus-editie van DriveClub:

Niet langer gratis:
 • Grow Home (PS4)
 • Super Time Force Ultra (PS4 en PS Vita)
 • Twisted Metal (PS3)
 • Teslagrad (PS4 en PS3)
 • La-Mulana EX (PS Vita)
 • Xeodrifter (PS4 en PS Vita)
 • DriveClub PlayStation Plus-editie (PS4)

  Nieuwe PlayStation Plus-games:

 • Broken Age (PS4 en PS Vita)
 • Super Meat Boy (PS4 en PS Vita)
 • Unmechanical Extended (PS4 en PS3)
 • Kickbeat (PS Vita en PS3)
 • Kung Fu Rabbit (PS Vita en PS3)
 • Chariot (PS3)
  1.   
   Leon 2.0's avatar

   Povere maand weer. Super Meat Boy is leuk, maar heb ik jaren geleden op pc gespeeld. Overige games weten me op het eerste oog niet echt te interesseren.

  2.   
   mattioza's avatar

   Ik zat deze maand ook weer 2 minuten naar mijn scherm te staren toen ik de PS+ games zag. 🙁

  3.   
   gamerfriend01's avatar

   Tja…….

  4.   
   Bram_M99's avatar

   Ziet er wel redelijk uit… Off topic: Is na de update PSN sneller geworden? Ik downloaden de demo van de Uncharted van 7,5 GB en was in ren half uurtje klaar :O

  5.   
   TheHulk0183's avatar

   Dacht dat AC Black Flag kwam deze maand?

  6.   
   Jerry97's avatar

   Bram_M99
   Ik was in een kwartiertje klaar met de demo downloaden. Volgens mij is het sneller. Want de demo van fifa 16 duurde bij mij ander half uur ofzo.

  7.   
   Kardinalus's avatar

   Broken Age en Meatboy lijken mij best grappig. En een gegeven paard sowieso niet in de bek kijken :p

  8.   
   King of Heroes's avatar

   Kardinalus schreef, "Broken Age en Meatboy lijken mij best grappig. En een gegeven paard sowieso niet in de bek kijken :p"

   Je betaalt er wel voor he? 😉

  9.   
   Rijstekorrel's avatar

   Weer niks boeiends een indie game er regelmatig tussen oke, maar alleen maar kom op zeg Sony.
   Ze kunnen nu makkelijk eens een top titel erin gooien, de ps4 is al sinds 2013 uit dus nu kan je makkelijk een spel er tussen gooien die vanaf begin uit was.

   Ook die nieuwe plus titels wat ze nu paar keer per jaar gaan doen ik dacht vet, hebben ze tijdje terug de spellen bekend gemaakt waar je op kon stemmen weer alleen maar indie games.
   Ik ga mijn plus maar laten aflopen en laat het zo denk ik als het zo blijft, ik save mijn voortgang wel op een usb stick in plaats van online.