Uncharted 4 is het laatste voor Nathan Drake

Slechts een paar dagen geleden berichtten wij dat Uncharted volgens geruchten ook zonder Nathan Drake verder zou kunnen. Josh Scherr, de schrijver van de serie, gaf echter aan dat een Uncharted-game zonder de vertrouwde Nathan wel heel moeilijk is voor te stellen, maar een nieuw artikel in het Official PlayStation Magazine wijst toch echt nadrukkelijk naar het afscheid van de zeer gewaardeerde protagonist.

Game director Neil Druckmann legt in het tijdschrift uit dat de studio zorgvuldig omgaat met het einde van Uncharted 4: A Thief’s End. Het einde moet voldoening brengen en daarbij zijn eventuele losse eindjes niet bedoeld om een vervolgdeel aan vast te plakken, maar puur om vragen bij de speler op te roepen over de ervaring die geboden werd.

What makes a good classical story – [and say] a good ending is a payoff. The entire story is setting up this final message, and it ties it all together and it gives you a sense of closure. And if things are left dangling, they’re left dangling for a reason. Not to set up a sequel, but they’re left dangling to raise interesting questions about the theme of what it is you’ve just experienced. The other thing is that an ending needs to be, on one hand, surprising, and yet, in hindsight, inevitable.

Een vervolg op zich is dus al omhuld door vraagtekens en uit een volgende quote blijkt dat het zelfs een doel op zich is om het verhaal van Nathan tot een besluit te brengen.
When you look back at it, it should seem really obvious that everything led to that point, and yet when it happens you should not be able to guess exactly how things are going to play out. It’s very important. That’s one of our goals for this game; to wrap up Nathan Drake’s story.

Is het in het geval van de Uncharted-franchise goed als deel vier de laatste in de serie is, of hoop je toch op een vervolg op welke manier dan ook?

 1.   
  Corneliuscan's avatar

  Ik snap niet dat mensen nu al lopen te speculeren op een deel 5 als deel 4 nog moet uitkomen. Leg je focus nou maar op wat er daadwerkelijk komen gaat. Verwacht geen drol als je nog aan het pissen bent.

 2.   
  Felis_Rufus's avatar

  Corneliuscan schreef, "Ik snap niet dat mensen nu al lopen te speculeren op een deel 5 als deel 4 nog moet uitkomen. Leg je focus nou maar op wat er daadwerkelijk komen gaat. Verwacht geen drol als je nog aan het pissen bent."

  Een drol voel je wel duidelijk aankomen.

 3.   
  PaNNa's avatar

  Ik zou pas oordelen na het spelen van het vierde deel en dan nog zou ik gewoon een officiële aankondiging afwachten. Aan geruchten heb je toch niets.

 4.   
  mmx's avatar

  Wat maakt het uit eerst het laatste deel spelen en daarna is het mischien wel tijd voor wat nieuws toch eindeloos terugvallen op een personage werkt ook vaak niet .

 5.   
  LeroyJenkins's avatar

  Felis_Rufus schreef, "

  ”Corneliuscan” schreef, "Ik snap niet dat mensen nu al lopen te speculeren op een deel 5 als deel 4 nog moet uitkomen. Leg je focus nou maar op wat er daadwerkelijk komen gaat. Verwacht geen drol als je nog aan het pissen bent."

  Een drol voel je wel duidelijk aankomen.
  "

  Ook niet altijd, soms is een scheet al voldoende dat de rest volgt.

  Als men aan Uncharted denkt dan denkt men aan Nathan Drake en Victor Sullivan, ik zou het om die reden alleen al jammer vinden als de volgende Uncharted zonder Nate en Sully is.

 6.   
  King of Heroes's avatar

  Ik vind dat ze het bij UC4 moeten houden. Drake is echt een schijt goede protagonist, en ik denk niet dat iemand hem kan vervangen. 😀

  Ik moet wel zeggen dat er een luchtje zit aan deze comment reeks. 😛

 7.   
  Felis_Rufus's avatar

  LeroyJenkins schreef, "Ook niet altijd, soms is een scheet al voldoende dat de rest volgt."

  Dan raad ik je sterk aan om je sluitspier eens te laten onderzoeken door een huisarts. 😉

 8.   
  Leukste's avatar

  Dus door dit aan te kondigen moeten wij extra hyped raken voor Uncharted 4? En een mogelijk vervolg al afschrijven, omdat Nathan Drake mogelijk niet in de game zal zitten?
  Je moet wel behoorlijk wat vooroordelen hebben om er dan zo uit te komen. 🙄
  Dit is dan weer iets wat ik niet van Naughty Dog zou verwachten. Misschien gaat de game dan wel zelfs onder een andere naam verder. Dat is voor later. Laat ik eerst maar Uncharted 4 bekijken.

 9.   
  boogy0603's avatar

  oké dit Word dus de laatste deel die ik aan ga schaffen!

 10.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Felis_Rufus schreef, "

  ”Corneliuscan” schreef, "Ik snap niet dat mensen nu al lopen te speculeren op een deel 5 als deel 4 nog moet uitkomen. Leg je focus nou maar op wat er daadwerkelijk komen gaat. Verwacht geen drol als je nog aan het pissen bent."

  Een drol voel je wel duidelijk aankomen.
  "

  Hahaha okeej bij die opmerking van corneliuscan was ik al aan het lachen, maar deze is toch echt de opmerking van de dag!

  OT: Een uncharted zonder Drake vind ik lastig voor te stellen maar hey zoals corneliuscan al zei: waarom speculeren en mn tijd verdoen aan deel 5 als deel 4 bijna uitkomt! 😀 Genieten van het moment!

 11.   
  Papachico's avatar

  LeroyJenkins schreef, "

  ”Felis_Rufus” schreef, "[quote=”Corneliuscan”].."

  Een drol voel je wel duidelijk aankomen.
  "

  Ook niet altijd, soms is een scheet al voldoende dat de rest volgt.
  Als men aan Uncharted denkt dan denkt men aan Nathan Drake en Victor Sullivan, ik zou het om die reden alleen al jammer vinden als de volgende Uncharted zonder Nate en Sully is.[/quote]

  Als men aan uncharted denkt, denkt men gelijk aan nathan en victor. Nogal logisch sherlock. Er zijn ook nog geen andere hoofdrolspelers gemaakt.. Miss moet je toekomstige hoofdrolspelers ook ff een kans geven.

  Als ik aan assassins creed denk, denk ik eerder aan Ezio dan aan Altair. Voortaan ff je broek uittrekken voordat je gaat poepen.

 12.   
  FireBallz's avatar

  Nathan Drake is held, we gaan zien wat er komt na Uncharted.