Prijs PlayStation VR ligt rond 400 euro

Eerder deze week onthulde Sony dat Project Morpheus voortaan door het leven gaat onder de naam PlayStation VR. Deze virtual reality-bril verschijnt volgend jaar en hoewel Sony nog niet wil vertellen hoeveel het apparaat precies gaat kosten, benadrukte het bedrijf eerder al dat hij niet goedkoop gaat worden. Directeur Andrew House heeft dat deze week wederom bevestigd.

Tegenover Bloomberg liet House weten dat PlayStation VR geprijsd zal worden als een nieuw gameplatform en niet als accessoire. Hoewel dat ons nog geen concreet idee geeft, maakt het wel duidelijk dat een prijskaartje van 200 euro niet langer realistisch is. De PlayStation 4 kostte bij zijn release 400 euro, dus de kans is groot dat PlayStation VR zich in dezelfde regionen gaat bevinden.

Zou jij 400 euro overhebben voor PlayStation VR? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Jezus, ik koop hem wel over 5 jaar

 2.   
  Noice!'s avatar

  Zodra ik kan bestellen dan doe ik het! VR is een droom die ik al koester sinds ik kind was en nu gaat het eindelijk waar worden! €400 is zeer schappelijk voor wat je krijgt en Sony legt er dan nog op toe ook nog waarschijnlijk. Ik ben alleen wel bang dat ze hem doorschuiven naar 2017 omdat mensen niet klaar zijn €400 te betalen voor een headset schijnbaar.

 3.   
  MBgamer's avatar

  Ja maar wat houd dat vr in dan? Hoe ga je ren game anders beleven? Wat kan je er verder mee?

  Vind alles nog behoorlijk vaag. Als je nou echt kan game en virtueel op vakantie gaan naar de mooiste plekjes op aarde?

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ga het eerst eens aan kijken het lijkt mij heel vet, maar eerst eens zien wat voor spellen eruit komen enzo er voor.

 5.   
  King of Heroes's avatar

  Hehe, wat een prijs. Daar kan ik dan even goed een Xbox mee kopen. Ik denk toch dat dat voorlopig zijn geld nog niet waard is. 😳

 6.   
  bjorntukkertje's avatar

  Uhm, das een hoop geld xD

 7.   
  TinusGN's avatar

  _BeefCake99_
  2015-09-20 09:55:55
  Jezus, ik koop hem wel over 5 jaar
  Dan moet die wel in prijs verminderd zijn xD

 8.   
  TheHulk0183's avatar

  Ik sla ook een rondje over

 9.   
  Leukste's avatar

  Dit is niet een extra stimulans om hem bij release te kopen voor mij. Eerst maar zien welke ondersteunende games hiermee uitgebracht worden.

 10.   
  sander123456789's avatar

  Ik koop hem direct. Heb laatst een google cardboard geprobeerd. Dat was gewoon met een iphone 5s en zelfs met de relatief lage resolutie, het kleine scherm en de matige games/demo’s vond ik het fantastisch. Het is de 400 euro meer dan waard want het geeft de unieke ervaring dat je midden in je game staat. Ik durf zelf te zeggend dat dit de ontwikkeling is die gamen volledig op zijn kop gaat zetten.

 11.   
  PaNNa's avatar

  Voor ik me ga uitdrukken over de prijs wil ik eerst wel eens zien of ie het wel waard is.

 12.   
  LeroyJenkins's avatar

  Beste is denk ik dit een jaar na release te kopen als de kinderziektes er een beetje uit zijn, 400 euro is daarnaast een hoop geld voor een aanvulling op een console.

  Zelf wil ik weten hoe het werkt met hoofdpijn etc etc en hoe het met de games zit, 3D was eerst ook een leuke toevoeging maar die is volgens mij enorm geflopt deze mogelijkheid kan ook gebeuren met VR.

  Tijd zal het leren.

 13.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Té duur, echt veel te duur! 😮

  Dus net als de meeste hier sla ik deze over. Voor mij is 200,00 Tm 250,00 euro echt de max die ik wil uitgeven en is in mijn mening ook niets maar een redelijke schappelijke prijs voor dat stukje hardware. (ongeveer de zelfde prijs als de Playstation Vita)

  En naar mijn ervaring sucked Sony ook op vlak van het supporten van dit soort accessoires. Move, Playstation Cam, zelf hun eigenste portables hadden allemaal met een gebrek aan support en software te kampen.

  Want gaan we hier dan niet hetzelfde zien als met de Kinect?

  De hardware is te duur om in te stappen—> Waardoor de markt te klein blijft. —> Waardoor er geen (of te weinig) —>goede games voor gemaakt worden. —> Waardoor het hardware langzaam weer uitsterft.

 14.   
  MBgamer's avatar

  @ dutch ik denk wel dat VR de toekomst gaat worden, maar we zitten nog in de opstart fase.

 15.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Maar dat zei Sony ook over de Playstation Move, en Microsoft gaf ook aan dat de Kinect de toekomst was voor een heel nieuwe ervaring met het bespelen van je games. En moet je nu eens kijken waar dat heeft gebracht.

  Begrijp me zeker niet verkeerd ik kijk hier ook echt hard naar uit! 😀

  En de mogelijkheden die de hardware mee kan brengen als nieuwe features in video games heeft ook zeker oneindig veel potentie. (vooral met Horror games & Mirror’s Edge 2) Maar het is gewoon overpriced duur, en zoals ik zei in mijn ervaring gaf Sony gewoon te weinig support aan hun andere hardware die op uitsterven liggen.

  Daar ben ik heel erg bang voor. 🙁

 16.   
  MBgamer's avatar

  Ben benieuwd zou het al tof vinden als je al virtueel op vakantie kan samen met je geliefde.

  Daarnaast zal de games inderdaad beperkt blijven denk ik. Zal meer om games als rollercoaster etc weggelegd zijn.

 17.   
  sander123456789's avatar

  Ik zie dit accessoire meer als vervanging van een televisie. Als je daaraan 1000 euro uit wil geven, dan is 400 voor een vr-bril een koopje.

 18.   
  Ralph P Scene's avatar

  overpriced met kinderen ziektes in het begin.

 19.   
  Downzilla's avatar

  Maar hoe gaat de playstation dan geloofwaardige graphics op 90fps krijgen? de minimum specs van een oculus is een 970, het schijnt dat daaronder je niet een plezante vr ervaring krijgt.

 20.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Ik stap denk ik pas in virtual reality wanneer de Playstation 5 hier is. Dan zal de techniek waarschijnlijk aanzienlijk verbeterd zijn

 21.   
  FireBallz's avatar

  Tjonge, 400 euro…. toch nog goed over nadenken. Eerst een 1TB Ps4

 22.   
  LesserMagic's avatar

  Veel te duur voor een accesoire. Want dat het een compleet nieuw gamesysteem zou zijn, is natuurlijk onzin.

 23.   
  DeAdSeYe's avatar

  Oculus Rift

  2160 x 1200 (per oog 1080 x 1200)

  110-degree viewing angle

  90mhz

  scherm: OLED technology

  release: Q1 2016

  Platform: PC (geen console ondersteuning)

  prijs: rond de 300

  Sony VR

  1920 x 1080 (per oog 960 x 1080)

  100-degrees viewing angle

  120mhz

  scherm: LCD (EDIT, de nieuwste versie heeft nu ook OLED scherm)

  platform: PS4 (& PC?)

  release: Q1 2016

  prijs: 399

  HTC Vive

  2160 x 1200 (per oog 1080 x 1200)

  100-degrees viewing angle

  90mhz

  scherm: Oled

  platform: PC & ?

  release: Q4 2015?

  prijs: Nog onbekend

  Verder zullen ze nog in sensors, latency, wireless connections, accelerometer, gyroscope etc. verschillen. De specificaties kunnen nog altijd verandert worden, het is afwachten op het moment dat ze allemaal uit zijn gekomen. Het is ook nog afwachten welke platformen de HTC Vive en Sony VR gaan ondersteunen. Ze kunnen veel zeggen, maar kan elk moment nog veranderen.

  En als de Sony VR alleen de PS4 gaat ondersteunen, zal er toch wel third party software worden uitgebracht voor de PC.

  De Oculus Rift komt niet naar console, dat is wel een ding wat zeker is. Ze hebben het geprobeerd om het aan de praat te krijgen, maar liepen tegen limieten aan. Daarom ondersteund de Oculus Rift alleen de PC.

 24.   
  MBgamer's avatar

  @deadseye ja maar wat willen ze ermee? Kan je dalijk bijv Destiny spelen met de VR op? Zodat jezelf in die wereld bevind.. Of word het puur voor games zoals rollercoaster etc?
  Ik hoorde al in een programma dat je bijv virtueel ol vakantie kan gaan, maar of dit waar is geen idee.
  Bedoel 300a400 euro is een hoop geld ..

 25.   
  Papachico's avatar

  Ik begrijp er geen ene kloot van om eerlijk te zijn. Ik weet dat die Oculus Rift zo’n ding is waar je je mobieltje in propt ofzo. En dan? Wat ik wil is dat ik zo’n ding op mn paasei zet en dan geheel in die wereld zit weetje. Dat ik via gedachten ofzo mn poppetje kan laten lopen en shit haha. Niet dat ik een leip mobieltje voor mn ogen zet.