Sony unboxt originele PlayStation ter ere van twintigste verjaardag

Het is deze week 20 jaar geleden dat de allereerste PlayStation in de winkels verscheen. Om dat te vieren ontwikkelde Sony eerder dit jaar al 20th Anniversary PS4 , waarvan slechts 12.300 exemplaren werden gemaakt. Zo’n console in PlayStation 1-stijl is natuurlijk tof, maar de PlayStation 1 zelf is natuurlijk nog vetter! Daarom unboxte Sony deze week een exemplaar dat nog nieuw in de doos zat.

Zo’n praktisch nieuwe PlayStation 1 is tegenwoordig een klein fortuin waard op eBay, dus onderstaande video biedt ook meteen een snelcursus in kapitaalvernietiging. Check in onderstaande video hoe Kerstmis er voor gamers twintig jaar geleden uitzag.

 1.   
  mmx's avatar

  Die heb ik ook nog gehad een NTSC versie en ook nog de eerste uit japan 🙂

 2.   
  Leukste's avatar

  Mooie tijden. 8)

 3.   
  LeroyJenkins's avatar

  Mario 30 jaar alweer, Sony PS1 20 jaar wat vliegt de tijd.

  Playstation en Sega waren toen der tijd grote rivalen, 1 woord van Sony tijdens een e3 waren de downfall van de Sega toen der tijd en dat woord was 299.

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Leukste schreef, "Mooie tijden. 8) "

  En zo revolutionair in die tijd, in de grafische krachten & (start-up) muziek . CD’s? Wat zijn CD’s?!? Dat is een vraag ik die me nog goed herinnerde die ik kreeg van mijn beste maat doet we samen daarop speelde met de game Crash. Wat is de tijd toch snel vooruit gegaan als we erop terug kijken.

  Bij deze heb ik een verzoek aan GN of jullie een retrospective kunnen maken (over niet alleen de games maar) over de consoles!

  Dus er eentje van inderdaad de Playstation, van 1 tm 4.
  Of wat dacht je van Nintendo en hun rijke geschiedenis rond hun gaming console, van de NES/ Super Nintendo Entertainment System Tm de WiiU.
  Want hun zijn in principe het eerste bedrijf die video game consoles groot hebben gebracht in de jaren 80/90. 8)

 5.   
  3333/3333's avatar

  Die SCPH-1000 serie modellen (met die tulp connectoren) zijn nog steeds erg gewild vandaag de dag, omdat ze hele goede cd spelers zijn. Heb er zelf ook zo een in m’n woonkamer staan om muziek op te luisteren. Als je die goedkoop tegenkomt moet je ze zeker oppikken.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb de psone versie de kleine ook nog steeds 😀

 7.   
  mmx's avatar

  Ik heb mijn eerste Playstation gekocht in Japan toen ik dat ding zag was ik verkocht dat was toch toendertijd helemaal super en mijn ntsc kocht ik in L.A. gelukkig had die de normale engelse txt en geen Japans dat was gokken maar toen was het dat waard hoor 🙂 🙂 🙄

 8.   
  TinusGN's avatar

  Ik ben daar veels te jong voor xD