Streams Until Dawn worden niet opgeslagen op Twitch

Sinds gisteren ligt Until Dawn in de winkel en de nieuwe exclusive voor de PlayStation 4 is razend populair onder de streamers. Middels de Share-functie op de PlayStation 4 worden er geregeld nieuwe uitzendingen gestart om kijkers de stuipen op het lijf te jagen. Mocht je zo’n stream willen bekijken op Twitch dan zul je dat wel live moeten doen, want Sony heeft namelijk de mogelijkheid teruggetrokken om streams van de game na de uitzending op te slaan op Twitch. Gameplaybeelden zijn dus niet later terug te kijken.


Volgens zeggen is de mogelijkheid om de streams op te slaan alleen geblokkeerd wanneer je de directe Share-functie van de PlayStation 4 gebruikt. Wanneer je, zoals wij altijd bij Friday Night Live, apparatuur van derden gebruikt om te streamen, dan zullen de beelden wel worden opgeslagen. Of Sony ook hier actie tegen kan of gaat ondernemen, is niet bekend.

Een duidelijke reden voor de blokkade van de functie werd door het bedrijf niet gegeven. Het lijkt ons in ieder gavel sterk dat dit iets met spoilers te maken te heeft, want de game wordt grotendeels bepaald door de keuzes van de speler. Hierdoor kun je de game op talloze manieren uitspelen. Meer hierover lees je in onze review.

 1.   
  Rolf31's avatar

  eeeeuhh en YouTube dan? Als je opneemt en op dat medium plaatst… 😉

 2.   
  TheHulk0183's avatar

  Je kan ook alles terugzien op youtube inderdaad, iedereen bekende youtuber heeft wel een walktrough

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Best wel jammer, had graag mensen zien schrikken! Heerlijk