Supermassive sluit DLC voor Until Dawn niet uit

Eind augustus verscheen Until Dawn exclusief voor de PlayStation 4 en de game kon op een prima ontvangst rekenen. Sony liet zelfs weten verrast te zijn door het succes van de horrorgame van ontwikkelaar Supermassive. Door de goede ontvangst van Until Dawn liet Supermassive zelf dan ook al weten te denken aan een opvolger, wellicht zal de ontwikkelaar zich eerst echter nog even bezighouden met het origineel.

In een interview laat executive producer Pete Samuels namelijk weten dat de studio vooralsnog niet uitsluit dat er DLC zal verschijnen voor Until Dawn. Een zekerheidje is de komst van additionele content echter ook zeker niet. Mogelijke DLC zou moeten passen bij het verhaal zoals verteld in Until Dawn en het onderliggende narratief. Op dit moment heeft men nog niet de juiste context gevonden om dit uit te breiden in de vorm van DLC:

The underlying ‘truths’ in the story are pretty sacred. If an expansion of any kind required us to change a truth then we wouldn’t be happy doing it. We get asked a lot for a happy-ending for one character in particular. We can’t see how that could work without breaking some important truths. I’m not ruling out DLC, we just haven’t yet found the right context for it.

 1.   
  Speedredz's avatar

  Dlc zal wel leuk zijn dan heb je ook weereens wat nieuws

 2.   
  Felis_Rufus's avatar

  Wat mij betreft laten ze het bij deze ervaring. Geen DLC toevoegen. Een vervolg met hetzelfde principe, maar met nieuwe personages en verhaal, zou ik wel met plezier tegemoet zien.

 3.   
  King of Heroes's avatar

  Felis_Rufus schreef, "Wat mij betreft laten ze het bij deze ervaring. Geen DLC toevoegen. Een vervolg met hetzelfde principe, maar met nieuwe personages en verhaal, zou ik wel met plezier tegemoet zien. "

  Dat lijkt mij ook beter.

 4.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Felis_Rufus schreef, "Wat mij betreft laten ze het bij deze ervaring. Geen DLC toevoegen. Een vervolg met hetzelfde principe, maar met nieuwe personages en verhaal, zou ik wel met plezier tegemoet zien. "

  Zoals hier ookal werd gezegt, geen DLC meer toevoegen maar gewoon bezig met een nieuw deel 🙂

 5.   
  FireBallz's avatar

  Ik hoop op een standalone DLC met andere personages, en minstens 4 uur content aan een ander verhaal. Dan mag hij van mij best 34.99 ofzo kosten, ik vond ondanks de intensieve ervaring toch dat er redelijk weinig content was. Een Standalone DLC of deel 2 zou niet slecht uitkomen, ga die dan ook zeker aanschaffen.

 6.   
  PaNNa's avatar

  Dan wacht ik wel op een tweede deel , met wat andere toevoegingen. Vond het eerste deel wel goed!

 7.   
  Felis_Rufus's avatar

  FireBallz schreef, "Ik hoop op een standalone DLC met andere personages, en minstens 4 uur content aan een ander verhaal. Dan mag hij van mij best 34.99 ofzo kosten, ik vond ondanks de intensieve ervaring toch dat er redelijk weinig content was. Een Standalone DLC of deel 2 zou niet slecht uitkomen, ga die dan ook zeker aanschaffen."

  Zo dan, een standalone dlc van 34,99 euro. Ik hoop toch echt dat ze dat pad niet gaan bewandelen.