Prototype toont Until Dawn als first-person horrorgame op PS3

Supermassive verraste vorig jaar vriend en vijand met Until Dawn, een verrassend goed horrordrama voor de PlayStation 4. Het spel werd oorspronkelijk echter onthuld als Move-game voor de PlayStation 3. Na een moeizaam ontwikkelproces besloot Sony om de game compleet op de schop te gooien en uit onderstaande video blijkt dat dit een verstandige keuze is geweest.

De YouTuber PtoPOnline heeft 40 minuten aan directe gameplay van de oorspronkelijke PS3-versie bemachtigd. Deze tonen een compleet andere game. Het spel legt een grote focus op zwiepactie met de Move en wordt bovendien volledig bestuurd vanuit first-person. Daarnaast is de cast compleet anders, wat betekent dat de bekende acteurs uit de PS4-versie in geen velden of wegen te bekennen zijn. Ook grafisch is de video niet om over naar huis te schrijven, maar dat zal natuurlijk grotendeels komen doordat het om een prototype gaat.

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Zo maakt het prototype opvallend goed gebruik van de mogelijkheden die de Move biedt, wat betekent dat dit zomaar eens de topper had kunnen worden die Sony’s bewegingscontroller zo hard nodig had. Supermassive heeft deze versie van Until Dawn echter nooit afgemaakt en de kans dat hij ooit nog het levenslicht ziet, is nihil. Vooralsnog zullen we het dus moeten doen met onderstaande beelden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren