Budget The Witcher 3 was 72 miljoen euro; game al 6 miljoen keer verkocht

Terwijl indie-ontwikkelaars spelletjes in elkaar zetten met een paar duizend euro tot hun beschikking, pakt CD Projekt RED de zaken wat grootschaliger aan. In een financieel rapport laat het bedrijf weten dat The Witcher 3: Wild Hunt een budget had van maar liefst 72 miljoen euro!

Gelukkig is de game goed op weg dat geld terug te verdienen. The Witcher 3 is sinds zijn release namelijk maar liefst 6.014.576 keer verkocht, wat neerkomt op gemiddeld 1 miljoen verkopen per week. In totaal kochten 1 miljoen mensen de game via het DRM-vrije platform GOG. Tijdens de eerste helft van 2015 maakte CD Projekt RED 56 miljoen euro winst.

Momenteel werkt CD Projekt RED aan twee uitbreidingspakketten voor The Witcher 3 en een nieuwe IP genaamd Cyberpunk 2077.

 1.   
  Bram_M99's avatar

  En hoe verdiend! Echt een toffe game, en ook hoe de makers er mee omgaan is echt top

 2.   
  Petor's avatar

  Ja, superknap! Helemaal onafhankelijk zijn die gasten, geen grote uitgever erboven, gewoon eigen plan. En als je dat dan voor elkaar krijgt. GN mag nog niet in hun schaduw staan, maar ze zijn wel een inspiratie. 🙂

 3.   
  Moodey's avatar

  Als t 56 miljoen euro winst is dan hoeven ze al niks meer bijteverdienen om hun investering terug te krijgen? (of moet t omzet zijn)

 4.   
  MC TiM's avatar

  Moodey schreef, "Als t 56 miljoen euro winst is dan hoeven ze al niks meer bijteverdienen om hun investering terug te krijgen? (of moet t omzet zijn)"

  Het bedrijf heeft 56 miljoen in het eerste half jaar van 2015. Een groot deel hiervan zal toe te rekenen zijn aan The Witcher 3. Maar dat zegt niet of ze 56 miljoen winst hebben gemaakt op The Witcher 3. The Witcher 3 is enkele jaren in ontwikkeling geweest. Een deel van de kosten wordt dan ook aan voorgaande jaren toegerekend. In die jaren kan de winst dan ook lager zijn geweest, maar kunnen ze wel inkomen hebben gehad uit andere games, zoals The Witcher 1 & 2. Dus, dit jaar kan er ook winst gekomen zijn uit die games (hoewel dat minder zal zijn dan de opbrengsten van The Witcher 3). Het bericht zelf zegt dus niet precies hoeveel winst er wordt gemaakt op de The Witcher 3, hoewel afgaand op de winstcijfers van het eerste halfjaar 2015 zal dat niet slecht zijn.

  Daarnaast nog een opmerkelijke constatering uit dit bericht. 6 miljoen exemplaren verkocht. Gemiddeld een miljoen per week. Ehm, The Witcher 3 is zo ergens midden in mei uitgebracht. Dat zijn een goede 3 maanden. Dat is meer dan 6 weken. Wel kan het zo zijn, dat het betrekking heeft op het eerste half jaar van 2015. Daar gaan immers ook de winstcijfers over en in de periode tussen de release en het einde van het tweede kwartaal 2015 zit zo een 6 maanden. Dat is echter niet zonder enige ambiguïteit uit het bericht op te maken.

 5.   
  3333/3333's avatar

  The Witcher 3 is sinds zijn release namelijk maar liefst 6.014.576 keer verkocht, wat neerkomt op gemiddeld 1 miljoen verkopen per week.

  Volgens die rekensom zou de game al meer dan 13 miljoen keer zijn verkocht. (Of minder dan een half miljoen per week)

 6.   
  King of Heroes's avatar

  Goh, ik zou die toch eens moeten gaan halen.

 7.   
  Hitman047's avatar

  De cijfers hadden inderdaad alleen betrekking op de eerste 6 weken; t/m 30 juni 2015. (< einde van het tweede kwartaal) Het budget (72 Miljoen) is overigens inclusief marketing. De kosten van de game zelf waren een heel stuk lager, minder dan de helft.

  "Moodey" schreef, "Als t 56 miljoen euro winst is dan hoeven ze al niks meer bijteverdienen om hun investering terug te krijgen? (of moet t omzet zijn)"

  Dit was de netto winst. De omzet was zo'n 121 Miljoen.

 8.   
  mattioza's avatar

  Heb mij er ook erg mee vermaakt, benieuwd welke ‘projecten’ ze nog in de toekomst hebben 🙂

 9.   
  Kamelot2's avatar

  Erg goed van die mensen! Een waanzinnige game is het!

 10.   
  WauWsy's avatar

  Ik wil het spel zo graag spelen maar ik denk dat ik ermee wacht tot ik een nieuwe pc heb. Kan ik het in al zijn glorie spelen!

 11.   
  Thijs.'s avatar

  Zeker knap gedaan! Heb de game zelf niet maar volgens mij is het ook een super game dus dik verdiend!

 12.   
  Paus's avatar

  Ziet er mooi uit